Una gran Catalunya doblega Madrid i es classifica per a les semifinals
FS Notícies | 12/05/2018
La Selecció Catalana Infantil masculina de futbol sala supera Madrid per 3 a 0 oferint bones sensacions i obté el bitllet per disputar les semifinals contra Múrcia.

3 - 0
MADRID
Eloy Collazos, Paul Linares, Toni Cerdà, Sergi Yañez, Ignacio Prieto, Ernest Oruña, Jorge Pérez, Pol Cano, Adrián Tapias, Marc Paterna, Ignacio Echevarría i Martí Antolín.
MADRID
Alejandro Aurrecoechea, Rubén Salcedo, Luís García, Daniel Fernández, Daniel Piñeiro, Juan Mardomingo, Álvaro Madrid, Luis Evangelio, Javier Martínez, Moisés Otero, David Sierra i Álvaro López.
Sergi Yañez (1-0, 10’); Ignacio Prieto (2-0, 13’); Martí Antolín (3-0, 37’).

Enrique Blázquez Sierra i Eduard Monferrer Pérez (àrbitres), i Juan Alberto Duaso Ortiz (cronometrador).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

Valenta, decidida i a l’atac. Així ha sortit Catalunya al parquet del Pavelló Municipal d’Alp per jugar-se el passi a semifinals contra Madrid. La primera arribada perillosa catalana ha estat un potent xut d’Ernest Oruña que ha impactat en les cames d’un defensor madrileny. Malgrat intentar-ho, la Selecció no ha trobat escletxes entre la poblada defensa rival durant els primers compassos de l’encontre.  Per la seva part, el conjunt madrileny no s’ha aproximat amb perill a la porteria defensada per Martí Antolín.

La superioritat catalana en el joc s’ha reflectit en el marcador al minut 10. Adrián Tapias ha assistit Sergi Yañez perquè, entrant en carrera, marquès a plaer la primera diana del duel. Tres minuts més tard, Ignacio Prieto ha recollit un refús després d’un xut d’Ernest Oruña i ha col·locat el 2 a 0 en el marcador. A partir d’aquest moment, el combinat madrileny ha canviat el seu plantejament i ha estirat línies per intentar fer més mal a la Selecció, però la defensa catalana, molt concentrada, ha curtcircuitat els seus atacs. Quan faltaven dos minuts per al descans, el porter madrileny ha impedit la tercera diana catalana en un xut a boca de canó de Pol Cano.

La segona meitat ha començat amb un tir del madrileny Luis Evangelio que ha sortit fregant el pal de la porteria catalana. La pressió alta de Madrid no ha tingut l’efecte desitjat, ja que la Selecció s’ha mostrat molt precisa amb la pilota als peus. A mesura que anaven transcorrent els minuts, Catalunya s’ha anat fent novament amb les regnes del matx, jugant la major part del temps a prop de l’àrea rival. Ignacio Prieto ha tingut el tercer gol en les seves botes, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat.

Els últims deu minuts del xoc s’han caracteritzat pels riscos que ha assumit Madrid per intentar capgirar el marcador. Tanmateix, el conjunt madrileny, imprecís en les passades, no ha inquietat en excés la Selecció, que sempre ha trobat la manera de desfer-se de la seva pressió. Amb Madrid jugant de cinc, el porter català Martí Antolín ha marcat el definitiu 3 a 0 amb un xut des de la seva pròpia porteria. D’aquesta manera, Catalunya disputarà aquesta tarda a les 18.00 hores les semifinals contra la Regió de Múrcia al Pavelló Municipal de Llívia.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de l’LCFS, Marcelino Blázquez; el directiu i delegat de l’FCF al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i el subdelegat a la zona, Pep Graus.