Una gran Catalunya tomba amb contundència el País Basc
FS Notícies | 16/12/2017
La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala s’imposa clarament al conjunt basc per 10 a 0 exhibint potència i determinació en atac i solidesa en defensa.

CATALUNYA, 10: Arnau Pérez, Aniol Vendrell, Alex Garcia, Iker Fernández i Víctor Cecilia. També han jugat: Albert Ortas, Arnau Graell, Guillem Partera, Aitor Molina, Gilles Vidal i Àlex Vaca.

PAÍS BASC, 0: Jon Díez, Odei Delgado, Marcos Francisco Barranchina, Jonathan Cerón i Iker Learreta. També han jugat: Iñaki Etxeberria, Javier Pérez, Iraitz Bea, Miguel Borja, Eros Chinarro, Inhar Torres i Darío Liaño.

Gols primera part: Alex Garcia (1-0, 3’), Gilles Vidal (2-0, 5’), Aitor Molina (3-0, 9’), Albert Ortas (4-0, 9’), Víctor Cecilia (5-0, 12’; 6-0, 13’), Gilles Vidal (7-0, 16; 8-0, 16’).

Gols segona part: Arnau Graell (8-0, 23’), Gilles Vidal (9-0, 25’), Alex Vaca (10-0, 35’).

Targetes grogues: Víctor Cecilia (32’).

Àrbitres: Oriol Ros Domènech i Joan Solà Verdiell.

Àrbitre assistent: Jacob García Montilla.

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala ha derrotat amb solvència per 10 a 0 el País Basc en el seu segon partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya, que s’està disputant a Salou i Torredembarra. Els de Rubén González han estat superiors al seu rival en tots els aspectes de joc. En atac s’han mostrat letals, mentre que en defensa no han concedit pràcticament cap ocasió. Segona victòria en dos partits d’una Catalunya que està transmetent unes sensacions molt positives.

Intensa, concentrada i amb les idees clares. Així ha saltat al parquet Catalunya, conscient que hauria de completar un gran partit per tombar el País Basc. En els primers minuts de joc, Euskadi ha pressionat molt amunt per intentar avançar-se en el marcador. Ha tingut una bona ocasió en un llançament de falta d’Iraitz Bea que Arnau Pérez ha desviat a córner. Tanmateix, ha estat la Catalana qui ha marcat primer. Alex Garcia ha batut Jon Díez des de fora de l’àrea amb un potent xut ajustat al pal dret. Amb aquest gol d’avantatge, els de Rubén González s’han trobat cada vegada més còmodes a la pista. Esperonats per la seva afició, els catalans han tancat els bascos al seu propi camp amb ràpides triangulacions. Al minut 5, Gilles Vidal ha empès la pilota al fons de la xarxa després d’una gran passada d’Arnau Graell. Poc després, novament Vidal ha estat a punt de marcar el tercer, però el travesser ho ha impedit.

A l’equador del primer temps, Catalunya ha tornat a reflectir en el marcador la seva superioritat en la pista. En aquesta ocasió, ha estat Aitor Molina qui ha anotat amb un tir que s’ha colat entre les cames del porter visitant. Només un minut més tard, Molina ha fet la passada de la mort perquè Albert Ortas eixamplés diferències en el marcador. Lluny de relaxar-se, la Selecció ha continuat assetjant la porteria contrària amb un joc de combinacions contínues, a un o dos tocs. En una veloç transició ofensiva, Víctor Cecilia ha anotat la cinquena diana catalana amb un tir ajustat a la base del pal dret. En la jugada posterior, Cecilia ha marcat un doblet finalitzant una vertiginosa contra. Quan faltaven quatre minuts per al descans, Gilles Vidal ha driblat el porter i ha retallat a un defensor abans de col·locar el 7 a 0 al marcador.

En l’inici de la segona part, el País Basc ha avançat línies per intentar escurçar diferències al més aviat possible, però ha tornat a estar Catalunya qui ha colpejat de nou. Gilles Vidal ha superat a dos adversaris per la banda esquerra en una gran acció tècnica i ha assistit a Arnau Graell perquè anotés el vuitè. I, ell mateix, només un minut més tard, ha tornat a marcar amb un xut de rosca ajustat al segon pal després de regatejar-se el porter trepitjant la pilota. La Selecció no s’ha relaxat i ha seguit provocant maldecaps a la defensa basca amb les seves passades entre línies.

Tot i intentar-ho, Euskadi no ha trobat la fórmula de superar els catalans. Amb un eficient sistema defensiu, els del Rubén González no han permès arribar amb facilitat a un adversari que ha tingut problemes per generar ocasions de perill. Catalunya ha marcat el desè al contraatac. Alex Vaca ha fet una paret amb Arnau Graell i, lliure de marca, ha enviat la pilota al fons de les xarxes. Malgrat que la Catalana ha gaudit d’ocasions per ampliar el resultat, el marcador ja no s’ha tornat a moure. La Selecció disputarà demà, 17 de desembre, el seu tercer i últim partit de la fase prèvia del Campionat d'Espanya sub 16 masculí de futbol sala. S'enfrontarà a Canàries a les 12.00 hores al Pavelló Poliesportiu Sant Jordi de Torredembarra.

Al partit hi ha assistit el president de l'FCF, Andreu Subies Forcada; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el directiu de l'FCF i de la LCFS Joaquim Sala; el cap del CTAFS, Marcelino Blázquez; el delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Miquel Àngel Esquerré; i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Salou, Daniel López; entre d’altres.