Una intensa Catalunya perd davant un resolutiu Espanyol
La Selecció Catalana sub 18 femenina perd 1-0 davant el primer equip del RCD Espanyol femení en un duel molt físic i igualat que s’ha decidit per petits detalls. Amb aquest partit amistós, Catalunya inicia la preparació de la segona fase del campionat estatal.

RCD ESPANYOL, 1: Miriam de Francisco, Berta Pujadas, Inés Juan, Cristina Baudet, Leticia Sevilla, Elisa del Estal, Ayaki Shinada, Dulce María Quintana, Paloma Fernández, Dominika Conc, Elena Julve. També han jugat: Maria José Pons, Núria Garrote, Estíbaliz Torralbo, Carola García, Brenda Pérez, Pilar Garrote, Deborah Salvatori, Esther Solà.

CATALUNYA, 0: Maria Subies, Laia Parera, Laia Codina, Judit Viñas, Laura Ariza, Anna Torrodà, Maria Benedicto, Laura Galceran, Clàudia Pina, Maria Llompart, Candela Andújar. També han jugat: Montserrat Quesada, Marta Llopis, Ariadna Lara, Ainhoa Marín, Núria Marín, Sara Extremera.

Gol: Elisa del Estal (1-0, 20’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Equip arbitral: Devani Cervantes Basachs (àrbitra principal), Carla Borràs Polo i Carla Serna Parreño (àrbitres assistents).

La Selecció Catalana sub 18 femenina ha començat la preparació de la segona fase del Campionat d’Espanya amb un partit amistós davant el primer equip del RCD Espanyol femení, conjunt que milita a la Primera Divisió Nacional Femenina. Precisament, aquesta diferència de categoria entre un equip i un altre s’ha notat en l’aspecte físic. I és que el duel ha estat molt treballat per les dues bandes, en el qual el mig del camp de la sub 18 s’ha hagut de sacrificar bastant per donar sortida a les jugades d’atac. Els primers compassos del joc han estat més controlats per un Espanyol ben posicionat en el terreny de joc, amb les idees clares i amb l’avantatge d’estar més acostumat a jugar sobre gespa natural. Això s’ha traduït amb més arribades a l’àrea de Catalunya, fins que al minut 20 ha pujat el primer gol. Un desajust defensiu ha permès una passada entre línies que ha acabat a una Elisa del Estal totalment desmarcada, i qui no ha tingut problemes per superar a la portera catalana.

Poc a poc, la Selecció s’ha anat situant i ha elaborat jugades de combinació que han donat els seus fruits. Dos minuts després de gol, Candela Andújar ha pogut efectuar el primer xut entre els tres pals, tot i que sense perill. A partir d’aleshores, les jugadores dirigides per Natàlia Arroyo han estat molt intenses en la pressió i han posat en dificultats a un Espanyol que no s’ha trobat còmode al mig del camp.  Tanmateix, el poder físic de les futbolistes blanc-i-blaves els ha ajudat en moltes de les recuperacions de pilota per crear ràpides transicions. En una jugada d’estratègia en el servei de córner ha estat a punt de significar el segon de les de Joan Bacardit, però Elisa del Estal, sola al segon pal, ha enviat el xut per sobre del travesser. I ja en la última jugada del primer temps, Dominika Conc també ha provat fortuna amb un xut des de la frontal de l’àrea, aturat en dos temps per Maria Subies.

El moviment a la banqueta després del descans ha donat aire fresc a la Selecció i s’ha mostrat més ràpida a l’hora de moure la pilota i ha tingut més verticalitat. Tot i que no ha pogut inquietar la porteria blanc-i-blava, les jugadores que han sortit a la segona part han distribuït el joc amb criteri. Per la seva part, l’Espanyol ha tingut un parell d’ocasions molt clares per ampliar el resultat. Núria Garrote ha centrat a la frontal de l’àrea petita per a que Elisa del Estal, completament sola, rematés al primer toc, però el xut s’ha perdut per sobre de la porteria. I al minut 73, Brenda Pérez ha realitzat una vistosa vaselina que s’ha estavellat al travesser.

El desgast físic dels  primers quaranta cinc minuts han passat factura a Catalunya en els últims deu minuts de partit. Si amb les jugades de combinació la sub 18 ha aconseguit arribar a l’àrea rival, la falta d’encert en la darrera passada les ha perjudicat a l’hora d’encarar porteria. A falta de dos minuts per acabar el duel, Deborah Salvatori ho ha provat amb una falta propera a la frontal de l’àrea. En la següent jugada, el seu xut l’ha refusat Montse Quesada a córner traient una espectacular mà que ha evitat el segon gol de l’Espanyol. Tot i la derrota per la mínima, la Selecció Catalana sub 18 femenina ha donat una molt bona imatge davant d’un combinat d’elit i agafa, així, rodatge per a la segona fase del Campionat d’Espanya que es disputarà a principis del mes de febrer.