Valuós empat de la CatUEFA davant Navarra
Seleccio Amateur | 08/12/2017
La Selecció Catalana Amateur ha arrencat la primera fase de la Copa Regions UEFA amb un empat en els últims minuts davant Navarra (1-1), que la fa dependre de si mateixa en el partit de diumenge contra Extremadura.

NAVARRA, 1: Iñaki Álvarez, Julen Foncillas, Alberto Amezcua, Anaitz Iragui, Jorge Arriazu (Rafael Armendáriz, 77’), Iker Lizárraga, Eneko Viana (Eder Abaurrea, 70’), Jon Ander Ilincheta, Aser Albes, Mariano Azcona i Xabier Ripodas (Mikel Pascual, 90’).

CATALUNYA, 1: José Manuel Segovia, Aitor Lario, David Cárdenas, Eduald Vergés, Gerard Puigoriol, Javi Navarro, Adrian Lledó (Fernando Velillas, 56’), Manuel Raíllo (Óscar Muñoz, 66’), Àlex Fernández (Sergi Moreno, 80’), David Jiménez i Àlex Cano.

Gols: Aser Albes (1-0, 79’); Aitor Lario (1-1, 88’).

Tanda de penals: 7-6 a favor de Navarra.

Targetes grogues: Xabier Ripodas (67’) i Eder Abaurrea (89’), de Navarra; Gerard Puigoriol (15’), Davi Cárdenas (50’), Eudald Vergés (82’) i Óscar Muñoz (90’+4’), de Catalunya.

Targetes vermelles: expulsat amb doble groga Julen Funcillas, de Navarra (55’ i 90’+2’).

Conjunt arbitral: Òscar Sauleda Torrent (àrbitre principal), Sergi López Freixa (àrbitre assistent), Rubén Mancera Antón (àrbitre assistent) i José Emilio Sánchez Aparicio (quart àrbitre).

Incidències: partit disputat a l'Estadi Joan Baptista Milà, de Sant Boi de Llobregat. L’assistència de públic ha estat d'uns 300 espectadors.

La Selecció Catalana Amateur ha arrencat la primera fase del Campionat d’Espanya de la Copa Regions UEFA amb un empat en els últims minuts davant Navarra (1-1), que la fa dependre de si mateixa en el partit de diumenge davant Extremadura. El combinat dirigit per Toni Almendros ha aconseguit igualar el marcador gràcies a una acció d’estratègia, en una represa oberta entre els dos conjunts on els navarresos s’han avançat en el  marcador en una acció aïllada, i en què els catalans han gaudit d’ocasions per haver marcat més gols.

Tot i que Catalunya ha volgut la iniciativa, s’ha trobat al davant un rival sòlid i de nivell en una primera meitat de lluita i poques ocasions. Segura al darrere, amb una única aproximació de Navarra, en què José Manuel Segovia ha rebutjat amb els punys una centrada perillosa que ha estat a punt de rematar Iker Lizárraga, la Selecció, ben desplegada sobre la gespa, ha intentat conduir el joc cap a l’àrea contrària. En uns darrers minuts on ha trobat la continuïtat necessària, Adrian Lledó ha tingut el gol a les seves botes, però el porter ha desviat a la petita el mà a mà després d’un ràpid contracop pel carril dret.

En tornar dels vestidors, Catalunya ha volgut anar a per l’encontre, i ha gaudit de dues clares ocasions, amb el seu joc habitual entrant per bandes. Novament Adrian Lledó s’ha trobat amb els dits d’Iñaki Álvarez en caçar una centrada, i Javi Navarro, tot seguit, amb un tir a boca de canó, ha vist com un defensor salvava la diana. Malgrat això, en una jugada a l’àrea catalana, ha estat Navarra qui s’ha situat per davant en el resultat, quan Asier Albes ha marcat amb un tret ajustat, diana que equilibraria la Selecció fregant el noranta, mitjançant Aitor Lario, amb una potent i col·locada rematada de cap a la sortida d’un córner servit per David Jiménez.

En la tanda de penals posterior a l’encontre, per decidir un possible desempat entre seleccions al final de la fase, la selecció navarresa s’ha imposat a la CatUEFA per 7 a 6.

En el partit ha assistit el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; el president de la Federació Navarresa de Futbol, Rafael del Amo; i diversos directius de l'FCF.