Victòria autoritària de Catalunya davant Extremadura
Notícies Generals | 11/05/2017
La Selecció Catalana Infantil masculina de futbol sala goleja amb contundència a l’amfitriona per 0 a 11 i haurà d’esperar al resultat del partit de demà entre Extremadura i Madrid per saber si es classifica per a les semifinals.

EXTREMADURA, 0: Adrián Casco, Manuel Santos, Álvaro Nevado, Sergio Barquilla i Víctor Requero. També han jugat: Víctor García, Carlos Martín, Jorge Casero, Raúl Rosado, Ignacio Grajera i Samuel Verón.

CATALUNYA, 11: Óscar Dirul, Iván Bonillo, Hugo Rodrigues, Marc Puigvert i Javier Ribas. També han jugat: Marcel Bravo, Domènec Solé, Santiago Soulere, Pablo Morante, Marc Paterna, Martí Vallès i Martí Antonlín.

Gols primera part: Hugo Rodrigues (0-1, 2’), Hugo Rodrigues (0-2, 4’), Marc Puigvert (0-3, 13’).

Gols segona part: Hugo Rodrigues (0-4, 24’), Iván Bonillo (0-5, 31’), Marc Puigvert (0-6, 36’), Marcel Bravo (0-7, 36’), Santiago Soulere (0-8, 38’), Javier Ribas (0-9, 38’), Iván Bonillo (0-10, 39’), Javier Ribas (0-11, 39’).

Targetes grogues: Adrián Casco (27’), Domènec Solé (28’), Álvaro Nevado (32’), Santiago Soulere (34’).

Àrbitres: Raul Duran Crespo i Juan José Núñez Pedroso.

Àrbitre assistent: Jesús Pozo Sánchez.

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

Després de l’empat a 3 d’ahir davant la Comunitat de Madrid, la Selecció Catalana Infantil masculina de futbol sala s’ha imposat amb comoditat a Extremadura per 0 a 11 en el segon partit del Grup D de la Fase Única del Campionat d’Espanya, que es disputa a Càceres. L’equip de Miguel Fontecha s’ha mostrat superior en tots els aspectes del joc i no ha donat cap opció a un rival que ha tingut seriosos problemes per crear ocasions de gol. Amb aquest resultat, la Selecció haurà d’esperar a l’enfrontament de demà entre Extremadura i Madrid per saber si accedeix a les semifinals del torneig.

Esperonada per una afició entregada, Catalunya ha sortit a per totes des de l’inici. Quan només s’havien disputat dos minuts, la Selecció ha aconseguit avançar-se en el marcador gràcies a la pissarra. Hugo Rodrigues ha aprofitat una jugada d’estratègia en un córner per batre el porter extremeny amb un xut enèrgic que ha picat al pal esquerre abans d’acabar al fons de la xarxa. Amb una Extremadura extremadament defensiva, la Catalana ha combinat amb encert i fluïdesa per desgastar físicament a un conjunt al qual li costava sortir amb la pilota controlada des del darrere.

El bon joc de la Selecció s’ha vist reflectit en el marcador amb una nova diana. Hugo Rodrigues, molt actiu durant tot el duel, ha trobat un espai entre dos defensors i ha superat a Adrián Casco amb un poderós tir ajustat al pal dret. Tot seguit, Marc Paterna ha estat a punt de marcar el 0-3, però el seu xut s’ha estavellat al pal. Una Catalunya amb fam de gols ha seguit assetjant la porteria extremenya. D’aquesta manera, Marc Puigvert ha ampliat diferències després d’una gran passada des de la banda de Pablo Morante a falta de set minuts per al descans (0-3).

El guió del xoc no ha canviat a la represa. Catalunya ha recuperat sovint la pilota en camp contrari gràcies a una pressió asfixiant, mentre que l’equip amfitrió només ha aconseguit generar alguna oportunitat aïllada a través de Víctor Guerrero. Al segon minut de la segona part, la fusta ha impedit el gol de Pablo Morante. A continuació, Hugo Rodrigues ha marcat un hat trick amb un potent xut creuat, lluny de l’abast del porter extremeny.

Amb el 0-4 al marcador, la Selecció ha continuat atacant sense descans, conscient que el goal average amb Madrid pot resultar decisiu per conèixer qui ocuparà la primera plaça del Grup D. Al minut 31, Iván Bonillo ha aprofitat un servei llarg i precís d’Óscar Dirul per superar el porter extremeny amb un xut col·locat al pal esquerre. En la següent acció, el porter català Dirul ha aturat un llançament de 10 metres amb una magnífica intervenció.

Catalunya ha posat una marxa més en els últims cinc minuts davant d’una Extremadura exhausta per l’esforç realitzant durant tot el matx. Marc Puigvert ha marcat el segon gol del seu compte particular després d’una magnífica paret amb Marcel Bravo (0-6). Instants després, novament Bravo ha aprofitat la seva corpulència per empènyer amb el cos la pilota, provinent d'un xut llunyà de Santiago Soulere (0-7). La Selecció no ha aixecat el peu de l’accelerador i ha buscat augmentar la renda de gols.

Després de diverses ocasions fallides, Santiago Soulere ha tornat a batre Adrián Casco amb un xut que s’ha colat entre les seves cames. Tot seguit, Javier Ribas, lliure de marca a l’interior de l’àrea, ha materialitzat una gran jugada col·lectiva per col·locar el novè gol català al marcador. A continuació, Iván Bonillo ha marcat un doblet en aprofitar una genial passada de Pablo Morante. Quan faltaven pocs segons per a la conclusió de l’encontre, Javier Ribas ha arrodonit la golejada amb un potent xut ajustat al pal dret, impossible per al porter rival. En l’última acció del duel, novament Óscar Dirul ha salvat el gol extremeny en un llançament de 10 metres.

Al partit hi ha assistit el directiu de la LFCS de l’FCF i responsable de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Ramon Marcial; el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el vicepresident de la Federació Extremenya de Futbol, José María Rodríguez; el vicepresident de la Federació Madrilenya de Futbol Sala, Manolo Serrano; i el president del Comitè de Futbol Sala de la Federació Extremenya de Futbol, Juan Carlos Jiménez, entre d’altres.