Victòria blaugrana en un duel molt lluitat contra l’Espanyol
Notícies Generals | 10/06/2017
El FC Barcelona s’ha proclamat Campió de Catalunya Infantil per 2 a 1 en un partit molt dur físicament en què ambdós equips han hagut de mostrar les seves millors cartes per tal de fer front a un gran rival.

FC BARCELONA, 2: Arnau Rafús, Miquel Juanola, David Navarro, Eric Cañete, Alejandro Balde, Marc Casadó, Mamadou Saidou, Xavi Simons, Arnau Farnós, Jorge Alastuey i Fermín López. També han jugat: Pau Sánchez, Roger Martínez, Arnau Ollé, Alejandro Ginard, Marc Pelaz, Arnau Solà i Leonardo dos Reis.

RCD ESPANYOL, 1: Eloy Amoedo, Omar El Hilali, Gerard Gómez, Bubacarr Konateh, Adrián Miranda, Alvaro Martí, Erik Salguero, Alex Gómez, Fredick Agey, Pol Cuatrecases i Oscar Tarensi. També han jugat: Iker Venteo, David Garcia, Facundo González, Iván Tebar, Pol Marín, Estanis Pedrola i Roger Valenzuela.

Gols: Fredick Agey (0-1, 10’); Leonardo Dos Reis (1-1, 35’); Roger Martínez (2-1, 54’).

Equip arbitral: Gonzalo Romero Freixas, Sergio Rebenaque Vidal (àrbitre assistent), Víctor García Doz (àrbitre assistent), Alan de la Rocha Trullas (4t àrbitre).

La final Infantil del Campionat de Catalunya de futbol base ha enfrontat a dos conjunts molt forts, el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Ambdós equips, conscients del desgast que els suposaria el matx d’una alta intensitat física han saltat al terreny de joc amb seny, sabent jugar les seves ocasions i posicionant-se bé defensivament. La igualtat entre el Barça i l’Espanyol també ha provocat que hi hagués una alternança freqüent d’atacs per part d’ambdós conjunts. Malgrat això, en els primers minuts de joc, ni el Barça ni l’Espanyol han tingut cap ocasió clara. Tot i això, l’Espanyol ha inaugurat el marcador al minut 10 quan Fredick Agey ha aprofitat una mala sortida del porter blaugrana, que s’ha avançat massa, per a rematar a porteria buida (0-1). El gol ha esperonat el conjunt blanc-i-blau, que ha avançat les línies generant més ocasions, però cap s’ha resolt amb èxit.

El Barça, per la seva part, no ha abaixat els braços i ha seguit intentant jugar totes les pilotes per a igualar el matx. L’Espanyol ha tingut una molt bona ocasió quan Erik Salguero s’ha desfet de la defensa blaugrana en velocitat i ha arribat fins al lateral de l’àrea tot sol, però no ha pogut definir bé el seu xut i el blaugrana Eric Cañete ha acabat prenent-li la pilota. En els darrers minuts de la primera part, el Barça ha aconseguit agafar les regnes del partit i ha vist com s’encadenaven les ocasions per fer pujar l’1 a 1 al marcador, però no ho ha pogut aconseguir ni amb xuts llunyans ni amb jugades combinades fins quasi a les acaballes de la primera part. En la darrera jugada del primer temps, els esforços blaugrana s’han vist recompensats i Leonardo Dos Reis ha fet l’empat en recuperar una pilota morta dins l’àrea petita i enviar-la al fons de la xarxa amb un potent xut.

A la represa, el Barça ha saltat al terreny de joc amb ganes d’aconseguir el control ràpid del matx. Amb la pilota controlada, els de Carles Martínez han disposat de diverses ocasions per marcar, però cap ha acabat entre els tres pals. Tan bon punt ha començat la segona part, Xavi Simons ja ha tingut la primera, però el barret que ha intentat fer no ha resultat. Al 68’, Dos Reis ha aconseguit arribar al lateral de la porteria sol, però una providencial acció del porter de l’Espanyol, Eloy Amoedo, ha evitat en tres ocasions seguides que la pilota entrés. La constant pressió dels blaugrana ha permès que Xavi Simons, al 49’, quasi marqués el 2 a 1 en un brillant xut que ha dibuixat una paràbola perfecta a l’aire, però el porter blanc-i-blau s’ha allargat tan com ha pogut i ha tret la pilota.

La força amb què ha atacat el Barça ha fet que l’Espanyol hagués de reforçar la defensa i començar a desplegar un joc més aeri per intentar sorprendre el rival. Tot i els seus intents i la vigilància constant dels atacants blaugrana, al minut 54 el Barça ha anotat el 2 a 1 definitiu en una jugada d’estratègia. Roger Martínez ha rematat des del segon pal una pilota de córner amb un xut fi, ras i ajustat al segon pal. Amb el desavantatge al marcador, l’Espanyol s’ha tancat més al darrere per evitar que el Barça ampliés la diferència, reduint així les seves arribades a la porteria rival. En els últims deu minuts de partit, el cansament s’ha començat a notar en les files dels dos equips i el joc s’ha alentit. L’Espanyol hauria pogut donar la sorpresa en els últims dos minuts, quan ha bolcat totes les seves forces a l’atac i ha disposat de dues bones faltes per marcar, però no ha tingut sort i el marcador ja no s’ha mogut.

En acabar la final Infantil, el president de l’FCF, Andreu Subies; la directiva i delegada de l’FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; i el directiu Jaume Plaza, han lliurat les rèpliques de la copa dels campions als àrbitres; així com les medalles als subcampions i campions. A més, Linares ha fet entrega del plat de subcampió de Catalunya al capità del RCD Espanyol. Finalment, el president de l’FCF, Andreu Subies, ha donat la copa de campions de Catalunya Infantil al FC Barcelona.