Victòria d'ofici de la sub 20 per estrenar-se al Campionat d'Espanya
FS Notícies | 04/01/2019
La Selecció Catalana sub 20 femenina de futbol sala s'ha desfet de Canàries per 2 gols a 1 en un matx molt igualat en què les jugadores de Jordi Gay han hagut de treballar molt per endur-se els 3 punts.

Catalunya
2 - 1
Canàries
Catalunya
Marta Collado Saavedra, Marta Luján Lucena, Anna Escribano Navarro, Marta de los Riscos Alemany, Anna Muniesa Fernández, Laura Piera Molera, Alexandra Giró Francès, Irina Godó Badia, Èlia Gullí Martínez, Ruth Aurín Paulo i Laia Jordán Fraile.
Canàries
Raquel Cabrera Cabrera, Gema Romero Galván, María del Carmen Cruz Caballero, Nayara Dávila López, Alba Lorenzo Bethencourt, Yaneysi del Carmen Ramírez Sánchez, Alba María Canino Hernández, Lucía Nayara López Mesa, Andrea María Santana Santana, Amanda Santana Ramírez, Vanessa del Carmen Caballero Torres i Karen Afonso González.
1-0 Marta de los Riscos (11') i 2-0 Ruth Aurín (16')

2-1 Vanessa del Carmen Caballero (23')

Nayara Dávila (37')
Adrià Gali Palleja i Òscar Moreno Teba (àrbitres principals) i Cristian Moles Crespo (àrbitre assistent).

Vint primers minuts d'iniciativa catalana. Catalunya i Canàries sub 20 femenines ha signat una posada en escena molt igualada on les dues seleccions han mostrat les seves identitats. Mentre les jugadores de Jordi Gay buscaven tenir la pilota per intentar atacar de forma vertical i alegre, el conjunt dirigit per Cristina Gimeno apostava per mantenir-se molt disciplinat a darrere amb l'objectiu de generar accions de perill mitjançant transicions ràpides. Després d'uns primers minuts de tanteig per part dels dos equips, amb alternatives a banda i banda, la Selecció Catalana ha sigut capaç de donar un cop d'autoritat gentilesa de la pivot, Marta de los Riscos, que ha aprofitat una gran passada d'Irina Godó per afusellar la porteria de Canàries i fer pujar l'1 a 0 al marcador.

El gol català ha donat una gran dosi de confiança a les quadribarrades. Liderades per un ADN ofensiu molt marcat, Catalunya ha seguit prement l'accelerador per incrementar l'avantatge i posar els fonaments de la victòria. Dit i fet. Ruth Aurín, després d'aprofitar una recuperació en la sortida de pilota rival, s'ha plantat a l'àrea canària, ha encarat l'ú contra ú davant de Raquel Cabrera i ha definit a la perfecció per signar el 2 a 0 i enviar el duel al descans amb el triomf el momentani per les jugadores de Jordi Gay.

La segona part s'ha convertit en una partida d'escacs en què les dues seleccions han volgut tenir la iniciativa -Canàries per reduir el dèficit i Catalunya per ampliar-lo- mantenint sempre unes petites distàncies per no prendre mal. El combinat de Cristina Gimeno necessitava un revulsiu per no perdre-li la cara al partit i l'ha trobat en forma de gol. Vanessa del Carmen Caballero ha fet profit d'una una errada en la construcció del joc català per perforar la porteria d'Anna Muniesa i retallar diferències amb el  2 a 1. Tanmateix, tot i el revés d'encaixar la primera diana, les catalanes no s'han deixat intimidar, i en comptes d'arronsar-se i d'especular per defensar la victòria, s'han omplert de valentia i han continuat posant pressió sobre el conjunt insular per intentar sentenciar el duel. Decisió encertada.

El partit ha anat transformant-se a poc a poc en monòleg ofensiu de Catalunya. Les jugadores de Jordi Gay s'han apoderat progressivament del ritme de partit i han fet endarrerir una Canàries sense benzina a qui se li han fet llargs els últims minuts.  La Selecció Catalana no ha pogut marcar cap més gol, però s'ha acabat enduent els 3 punts i, sobretot, unes bones sensacions. Les insulars han tingut una última ocasió en la darrera jugada de l'enfrontament, però l'han desaprofitat i no han pogut evitar el triomf merescut del combinat català.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta Fase Prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els enfrontaments, estarà disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada del web federatiu, o bé, fent clic aquí.