Victòria de prestigi de Catalunya sub 20 que val una final
FS Notícies | 09/02/2019
La Selecció Catalana sub 20 femenina de Futbol Sala es classifica per la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques després de superar Regió de Múrcia per 3 gols a 1.

Catalunya
3 - 1
Regió de Múrcia
Catalunya
Anna Muniesa, Laura Piera, Alexandra Giró, Marta Collado, Irina Godó, Èlia Gullí, Maria Recio, Marta Luján, Marta de los Riscos, Anna Escribano, Ruth Aurín i Laia Jordán.
Laura Román, Míriam Zamora, Teresa Montesinos, Sara Expósito, Cristina Riquelme, María de los Ángeles Villa, María del Mar Serrano, Patricia Ortega, Andrea Marín, Paula López, Cristina Hernández i Nuria Campos.
1-0 Alexandra Giró (10'); 2-1 Marta de los Riscos (30') i 3-1 Marta de los Riscos (38').

1-1 Míriam Zamora (27').
Anna Escribano (35').

Míriam Zamora (19').
Raquel Manteiga i Borja Moreira (àrbitres principals); Ana Sánchez (àrbitra assistent).

Triomf solvent per somiar amb la glòria. Catalunya i Regió de Múrcia sub 20 femenines es jugaven aquesta tarda a Las Rozas tot un bitllet per la final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Les dues seleccions ho sabien i això s'ha vist reflectit en una primera meitat en què ni les unes ni les altres han volgut prendre excessius riscos. Les jugadores de Jordi Gay i les d'Antonio Emilio Huelves han signat una posada en escena de molt de control i de poques arribades a les àrees rivals. Catalunya jugava amb paciència, trenava atacs estàtics i intentava jugar entre línies per trobar espais en l'entramat defensiu d'una Selecció Murciana que tampoc renunciava a tenir la pilota i que també se sentia còmode atacant de quatre amb possessions llargues.

El futbol sala control i la por a no concedir ha desaparegut per un moment al minut 10 de partit, moment en què l'ala-pivot catalana, Alexandra Giró, ha estrenat el lluminós del Pabellón Ciudad del Fútbol amb un xut creuat des de la banda esquerra que ha acabat al fons de la porteria de Laura Román. El gol de les de Jordi Gay no ha alterat massa els guions de partit ni de Catalunya ni de Múrcia, que han seguit apostant per mantenir-se fermes en defensa i cuinar els seus atacs a foc lent per evitar pèrdues de pilota en zones de construcció. La semifinal ha arribat al descans amb aquesta victòria catalana per la mínima (1-0), deixant un partit molt obert i amb molt per decidir de cara al segon assalt.

Obligades a ensenyar les cartes per poder aspirar a la victòria, Regió de Múrcia ha sortit a la segona meitat més endollada que no pas a la primera. Les jugadores d'Antonio Emilio Huelves han dominat el ritme del joc en els primers compassos de la represa i han fet lluir Anna Muniesa amb diverses intervencions de molt de mèrit. L'empenta murciana ha tingut recompensa al minut 27 de partit. Míriam Zamora ha aprofitat una pilota morta a l'alçada del punt de deu metres i ha connectat una rematada molt potent que ha perforat la porteria de Catalunya i que ha fet pujar l'1 a 1 a l'electrònic.

Lluny d'arronsar-se, les jugadores de Jordi Gay han fet un pas endavant i han tornat a fer-se amb el ritme del partit. Catalunya buscava la porteria rival amb passades llargues a la pivot o també amb jugades configurades des de darrere. Precisament en una acció en què les catalanes han buscat en llarg Marta de los Riscos, la pivot catalana s'ha girat amb molta classe i ha afusellat la porteria de Múrcia per tornar a avançar les quadribarrades al minut 30 (2-1). El gol català ha colpejat de forma notable la moral d'una selecció murciana que no ha pogut materialitzar la reacció que buscava.

Huelves ha intentat sacsejar la semifinal sortint a jugar de cinc quan quedaven poc menys de 5 minuts perquè el cronòmetre arribés a zero. No obstant això, tot i l'ambició de les murcianes, ha estat Catalunya qui ha tornat a veure porteria. Ho ha fet gràcies al segon gol de Marta de los Riscos, que ha robat una pilota en pista pròpia al minut 38 per marcar a porteria buida el tercer i definitiu gol de les de Jordi Gay.

La Selecció Catalana sub 20 femenina jugarà la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques davant de Galícia demà diumenge a les 13.00 hores. El matx es podrà veure en streaming a través del lloc web de la Real Federación Española de Fútbol i del de la Federació Catalana de Futbol.