Victòria palauenca en la final Infantil femenina de la Copa Catalunya
FS Notícies | 16/06/2019
Les jugadores d'Alicia Sanjurjo s'han proclamat campiones de la Copa Catalunya en categoria Infantil femenina després de superar l'AE Penya Esplugues a la tanda de penals (2-3) en un Municipal Can Cases que ha vibrat durant tota la final.

AE Penya Esplugues
1 - 1(gp)
Futsal Femení Palau-Solità i Plegamans
Maria Montserrat Garcés, Clàudia Ciércoles, Brithany Alison Lopez, Nerea Nuño, Tania Gallego, Lara Rodríguez, Paula Villar, Leyre Ciércoles, Aroa Díaz, Mia Lisbeth Oyola i Marta Alonso.
Nerea Mañas, Aitana Oria, Lucía Gimeno, Laia Garriga, Sara Villalba, Sandra Garcia, Erika Sanchez, Jessica Díaz, Ariadna Hernández i Aina Puig.
1-0 Brithany Alison (16').

1-1 Erika Sánchez (46').
Víctor Pasamontes (àrbitre principal).

Els penals dicten el campió. El Futsal Femení Palau-solità i Plegamans s'ha alçat amb el títol de campió de la Copa Catalunya Infantil femenina després de vèncer l'AE Penya Esplugues a la tanda de penals (empat a 1 al final del temps reglamentari). Les palauenques han sortit amb molta energia en uns primers compassos de partit en què les jugadores d'Alicia Sanjurjo han posat en escac el guió de final d'un conjunt dirigit per Lorena Fàbrega que, després d'aguantar el setge inicial, ha anat recuperant sensacions a mesura que la primera part anava arribant al seu equador. Les de Sanjurjo pressionaven molt amunt per evitar que l'AE Penya Esplugues gaudís d'una sortida fàcil de pilota des de la zona de construcció, una aposta que no ha afectat massa a les espluguines, que han pogut sortir amb èxit de la teranyina defensiva dissenyada per Sanjurjo.

Quan semblava que el partit es trobava en un escenari d'esterilitat golejadora, la jugadora de l'AE Penya Esplugues, Brithany Alison, ha aparegut en escena per desencallar la final i per marcar l'1 a 0 al minut 16 de la primera part, una diana de golejadora nata per sota de les cames de la portera que ha servit per enviar el duel al descans amb un mínim avantatge per les espluguines.

Un llançament exterior amb molt de perill de l'AE Penya Esplugues ha obert una segona meitat igual d'enrocada que la primera. Només amb una diferència: la tranquilitat d'un conjunt blanc-i-vermell, que es veia per davant en el marcador, i la urgència de les palauenques, que veien com el temps anava passant mentre les de Sanjurjo buscaven, de forma accentuada, un gol que les pogués retornar al camí de la victòria.

Les jugadores de groc ho intentaven per activa i per passiva, buscant els forats en una defensa de l'AE Penya Esplugues que ha acabat cedint quan només quedaven quatre minuts perquè el cronòmetre dictés sentència. Ha estat en aquest moment quan Erika Sánchez, la jugadora del Futsal Femení Palau, ha empatat la final amb una diana a la mitja volta que ha fet embogir a tota l'afició vallesana (1-1), que en un tres i no res, ha començat a creure en la remuntada.

Espluguines i palauenques han arribat al final del temps reglamentari amb un empat a 1 salomònic que s'ha hagut de resoldre a la tanda de penals, tal com a succeït en la final Juvenil femenina. En la tanda de llançaments de sis metres, el Palau-solità i Plegamans s'ha adjudicat el campionat després de derrotar l'AE Penya Esplugues per 3 penals a 2, una victòria que acredita a les jugadores d'Alícia Sanjurjo com a campiones de la Copa Catalunya.