Victòria solvent a Moldàvia (0-4)
Notícies Generals | 23/09/2014
La Selecció Catalana debuta amb golejada sobre l'AF Piatykhatska (0 – 4) i l'equip d'Almendros suma els tres primers punts de la fase intermèdia europea de la Copa de les Regions UEFA.

Catalunya ha sortit a guanyar el partit des del primer minut. Durant el primer quart d'hora, Catalunya ha acumulat fins a quatre ocasions clares de gol gràcies a un Nils molt actiu que ha trencat constantment la defensa de  l'AF Piatykhatska.  Tot feia entreveure una golejada. El rival no podia seguir el ritme ni la intensitat de la CatUEFA, i s'ha esperat molt tancat al darrere, sense massa possibilitats de sortir al contraatac.

Al minut 23, l'àrbitre ha anul·lat un gol per possible falta sobre el defensa de Sasha, un jugador que ha estat molt incisiu. Només dos minuts després, Boris ha marcat el primer gol del partit gràcies a una jugada de molta classe. El jugador del Rubí ha baixat la pilota i s'ha girat dins l'àrea per fugir de tres defenses rivals i rematar davant d'un insegur Ilya, el porter visitant.

Sis minuts després, el mateix Boris ha provocat un penal i l'expulsió del capità ucraïnès Ihor, que Batanero no ha pogut aprofitar. El marcador, doncs, no s'ha mogut més durant la primera part, tot i el domini català.

A la represa, els catalans han pogut imposar el seu joc i la seva intensitat, també afavorits per la impaciència del rival. Guzman, Batanero i Putxi han portat el ritme del joc. Ha estat Boris un altre cop qui, al 62', ha culminat un contraatac creuant la pilota davant la sortida del porter, i fent el 2 a 0 de la Selecció.

Batanero, després d'una jugada d'Aumatell, ha pogut entrar amb la pilota fins a la porteria ucraïnesa per fer el tercer;  i Aumatell, aprofitant un regal de Sasha, ha arrodonit  el marcador i ha sumat els tres primers punts per Catalunya a la fase intermèdia europea de la Copa de les Regions UEFA.

Almendros  ha valorat el partit molt positivament, especialment la primera mitja hora on "amb onze contra onze hem aconseguit anular al rival, exercint la pressió de manera molt eficient i portant el ritme del partit".

A  partir de demà es començarà a preparar el partit contra l'ARF Telenesti (Moldàvia). "Hem vingut amb 18 titulars, i tothom té possibilitats de jugar", ha explicat el Seleccionador. Almendros definirà la llista de titulars del partit de dijous després de veure el vídeo del partit que el Telenesti ha perdut per 1 a 5 contra Eastern Region d'Irlanda del Nord.

FITXA TÈCNICA

0 AF Piatykhatska:  Ilya, Ihor, Evgenii, Oleh ('77 Hribov), Maksym ('56 Kolomoiets), Dmytro, Oleksandr, Oleksii, Serge, Shprekov i Volodymyr

4 Catalunya: Ramos, Ferrone, Borges, Vivó, Payan ('84 David Lòpez), Putxi, Batanero, Guzmán, Nils ('65 Padilla) , Sascha i Boris ('73 Aumatell)

Gols:  Boris (25' i 62'), Batanero (81') i Aumatell (92')

Targetes grogues: Oleh, Shprehov; Sascha, Guzmán, Payan.

Targetes vermelles: Ihor.

Àrbitre: Marco Borg (Mlt).

Assistents: Sammy Attard (Mlt) i Víctor Mardari (Mda)