Victòria solvent de Catalunya demostrant qualitat, tècnica i sacrifici
Notícies Generals | 24/05/2017
La Selecció Catalana Infantil femenina de futbol sala ha debutat al Campionat d’Espanya davant Castella La Manxa amb una treballada victòria (4-0). La competició s’està disputant a Torredembarra, Salou i El Vendrell-Comarruga.

CATALUNYA, 4: Clàudia Hernández, Laura Torres, Coral Amate, Laia Rojo, Laia Haro. També han jugat: María Melero, Júlia Charles, María da Cruz, Emma Cardona, Carla Díez, Daniela Salvat, Sara Morán.

CASTELLA LA MANXA, 0: Lucía Rodríguez, Irene Gutiérrez, Beatriz Vélez, Celia Contreras, Vera Torán. També han jugat: Andrea Molina, Carolina Garrido, Nerea dos Santos, Nadia Sánchez-Heredero, Paula Perona, Alba Bezawit Embid, Valeria Álvarez.

Gols primera part: Laia Haro (1-0, 8’; 2-0, 14’).

Gols segona part: Carla Díez (3-0, 25’), Daniela Salvat (4-0, 27’).

Targetes grogues: Sara Morán (3’), Irene Gutiérrez (10’), Laura Torres (23’).

Àrbitres: Wylder Gerardo Padilla Rodríguez i Joan Solà Verdiell.

Àrbitre Assistent: Francisco J. Lima Valderrama.

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Catalunya ha jugat el primer partit de la Fase Única del Campionat d’Espanya Infantil femení de futbol sala davant la selecció de Castella La Manxa. Avui dimecres ha començat la competició, però la Selecció Catalana ha estat la última en debutar. En canvi, Castella La Manxa ja ha disputat el primer duel al matí davant Madrid amb derrota (4-1). Ambdós conjunts han començat molt igualats, concentrats en fer un bon joc i intenses en atac. Laia Haro, en dues ocasions, hauria pogut inaugurar amb dos potents xuts, però han marxat fora fregant el pal. La seva insistència ha tingut premi en el minut 8. Una gran jugada col·lectiva ha acabat als peus d’Emma Cardona a la banda, que ha fet la passada en horitzontal cap a Laia Haro al centre de l’àrea i ha marcat completament sola (1-0). Dos minuts més tard, en una jugada pràcticament calcada a la del gol, Carla Díez ha tingut molta mala sort quan ha rebut, lliure de marca, dins l’àrea i s’ha entrebancat amb la pilota quan només havia d’empènyer-la al fons de la xarxa.

En els últims cinc minuts de la primera part, Catalunya ha pressionat amb intensitat la sortida de pilota de les manxegues i ha generat molt bones jugades de combinació. Si l’avantatge en el marcador no ha estat més ampli ha estat per la falta d’encert en ocasions molt clares. A un minut per desfilar als vestidors, Laia Haro ha recollit un refús de la portera de Castella La Manxa, que ha aturat un potent xut, però no l’ha blocat, i Haro ha estat ràpida en posar la punta de la bota per fer el 2-0. La Selecció Catalana ha estat superior al rival, que no ha creat cap ocasió clara. Catalunya ha trobat espais a les bandes per fer mal i encarar porteria.

A l’equador de la segona part, Júlia Charles ha pressionat a la tanca manxega fins que aquesta l’ha perdut i s’ha generat una bona ocasió de gol, però Charles ha xutat massa fluix. En el segon temps, la Catalana ha continuat tenint la possessió de la pilota i el domini del partit, però li ha faltat definir amb encert les últimes passades de cara a porteria. Només Irene Gutiérrez en un servei de banda ha inquietat a les catalanes amb un xut que s’ha estavellat a la creueta. La pressió alta de Catalunya ha posat en dificultats a Castella La Manxa, que li ha costat crear jugades.

Carla Díez ha realitzat una bona jugada individual per la banda dreta fins arribar pràcticament a la línia de fons, moment en el qual ha creuat el xut al segon pal per marcar el tercer (3-0). Amb aquest resultat, i a falta de cinc minuts per al final, Castella La Manxa ha decidit sortir amb el joc de cinc. En el minut 27, Irene Gutiérrez, la portera jugadora, ha fet una passada amb tan poca potència que Daniela Salvat l’ha robat a mitja pista i ha conduit sola per marcar el definitiu 4-0. Abans de finalitzar el partit, però, s’han vist dos pals, un per part de Catalunya i a porteria buida, i l’altre a les files de Castella La Manxa amb un potent xut exterior de Gutiérrez. A quaranta segons per al xiulet final, la portera catalana Clàudia Hernández s’ha lluït amb una aturada demostrant uns bons reflexes. Amb aquesta solvent victòria, Catalunya jugarà el segon partit de la competició dijous a les 12.00 hores davant Madrid.

Al partit ha assistit el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; i el regidor d’esports de Torredembarra, Raúl García; entre d’altres.