Victòria solvent de les Illes Canàries contra un Aragó poc efectiu
Futbol Femení | 15/12/2018
El conjunt canari sub 17 femení s’ha imposat a l’Aragó per 3 a 1 en un partit que ha dominat durant molts trams gràcies a una gran exhibició col·lectiva.
ILLES CANÀRIES
3 - 1
ARAGÓ
Faviola Cabrera, Ana Paula Simancas, Sara López, Marta Gasienica (Alba Quintana, 76’), Paola Hernández, Adriana Moesha, Paula Raquel Medina (Alícia Pio, 86’), Evelyn Acosta (Rocío Martín, 75’), Lídia Riveiro (Paloma Rojo, 38’), Lara González i Arminda Díaz.
ARAGÓ
Lucía Mallén, Sílvia Giménez, Paula Sanroque, Elena Sanz (Natalia Lesdesma, 80’), Laura Abadía (Vanessa Ariste, 60’), Alejandra Martínez, Lucía López, Sara Balma (Abril García, 46’), Salma Celeste, Emma Gascón (Elena Valej, 46’) i Blanca Clemente.
Paula Raquel Medina (1-0, 14’); Paloma Rojo (2-0, 54’); Anna Paula Simancas (3-1, 88’).

Salma Celeste (2-1, 76’).
TARGETES GROGUES
Paula Raquel Medina (86').

Lucía López (68').
Ylenia Sánchez Miguel (àrbitra principal), Mariona Peralta Geis i Maria Rodríguez Moya (àrbitres assistents), i Sandra Márquez Redondo (4a àrbitra).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Els primers compassos del duel entre les Illes Canàries i l’Aragó al camp Municipal de L’Hospitalet de Llobregat han estat marcats per la igualtat a la gespa. Després de 10 minuts de tempteig, el combinat canari, en el seu debut a la primera fase del Campionat d’Espanya, ha començat a imposar a poc a poc el seu estil de joc. Circulant la pilota amb velocitat, les canàries han intentat trobar espais entre la poblada defensa aragonesa. Quan s’havien disputat 14 minuts, les Illes Canàries s’han avançat en el marcador amb una rematada de cap de Paula Raquel Medina després d’una mil·limètrica assistència des de la banda d’Adriana Moesha.

Lluny de relaxar-se amb l’1 a 0, el bloc canari ha continuat portant la iniciativa en el joc, pressionant amunt i buscant amb insistència una segona diana. Per la seva part, l’Aragó ha tingut dificultats per desfer-se de la pressió del rival i només ha inquietat la porteria contrària en jugades a pilota aturada o contraatacs conduïts per Salma Celeste. En el tram final del primer temps, la canària Marta Gasienica ha provat fortuna amb un tir des de fora de l’àrea que Lucía Mallén ha desviat a córner en una gran intervenció.

Als nou minuts de la represa, el combinat canari ha ampliat diferències en aprofitar una errada defensiva aragonesa. Una lluitadora Paula Raquel Medina ha recuperat la pilota a l’interior de l’àrea i ha assistit Paloma Rojo perquè, lliure de marca, anotés de cap el 2 a 0. Tan sols dos minuts més tard, un poderós llançament de falta des d’uns 25 metres de l’aragonesa Silvia Giménez s’ha estavellat en el travesser. Aquesta acció ha esperonat les visitants, que s’han abocat a l’atac per intentar capgirar el resultat.

Després de diverses aproximacions perilloses, l’Aragó ha recollit el premi a la seva insistència. Quan faltaven 14 minuts per al final, Salma Celeste ha deixat enrere la seva defensora amb un sensacional canvi de ritme i ha batut Faviola Cabrera amb un xut sec. Quan semblava més a prop l’empat, la canària Ana Paula Simancas, amb un extraordinari tir des de fora de l’àrea, ha anotat el definitiu 3 a 1 al minut 88. Així doncs, les Illes Canàries debuten amb una treballada victòria davant l’Aragó en la primera fase del Campionat d’Espanya.

Al partit hi ha assistit el vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet; els directius Albert Montull i Francesc Folguera; el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; el responsable de l’arbitratge femení del CTA de l’FCF, Julio Sierra; i el seleccionador espanyol sub 20 femení, Pedro López; entre d’altres.