Victòria solvent i a la final
Seleccions | 12/06/2015
La Selecció Catalana Sub 16 femenina ha guanyat 1 a 3 davant Castella la Manxa i diumenge jugarà la final contra Madrid.

Alineacions:

CASTELLA LA MANXA: Ester A. Pascual (Angela Butrón 83’), Paula Mª Lara, Ana Isabel Hilario, Isabel Álvarez, Alejandra Díaz (Natalia Consentini 70’), Lucía Delgado, Rosa Otermin, Monica Morote (María García 62’), Carmen Mª Fernández, Andrea Rincón (Macarena Peinado 56’), Encarnación Rivas.

CATALUNYA: Gemma Font, Ona Batlle, Laia Alexandri, Berta Bou (Helena Barco 46’), Sara Ismael (Nuria Descarrega 74’), Laia Muñoz, Candela Andújar, Paula Fernández (Mariona Segalés 69’), Abril Rodríguez (Carla Niubó 69’), Laia Balleste, Laura Galceran.

Gols: 0-1 Paula Fernández (min. 21), 0-2 Paula Fernández (penal min. 34), 0-3 Ona Batlle (min. 71), 1-3 Rosa Otermin (min. 86).

Crònica:

La semifinal entre Catalunya i Castella la Manxa del VI Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques Femenines Sub 16, que s’està celebrant a Astúries, ha tingut un final feliç per a les catalanes. El partit ha començat molt igualat, però a mesura que els nervis de les jugadores catalanes han anat minvant, ha augmentat la possessió de la pilota i el domini del joc de Catalunya. Al minut 6, Laia Muñoz ha tingut una ocasió molt clara quan, en un córner en contra, la catalana s’ha endut la pilota i ha iniciat una contra per la banda esquerre que ha acabat amb un xut ras refusat per la portera rival.

Al minut 16, Paula Fernández ha executat una falta que ha tret la portera amb la mà al segon pal, i en el refús Sara Ismael ha marcat un gol que ha estat anul·lat per un fora de joc molt dubtós. Castella la Manxa ha portat el perill en els córners, on ha tingut les ocasions més clares, però que no han aconseguit definir amb encert. El primer gol català ha arribat en un xut de falta de Paula Fernández des de tres quarts de camp per la banda esquerre. Semblava un xut sense perill, però la pilota ha acabat entrant a gol sense que ningú la toqués i davant la mirada atònita de la portera de Castella la Manxa (min. 21, 0-1).

Catalunya ha continuat tocant i creant un bon joc fins que al minut 34 la defensa castellana ha comès penal sobre Ona Batlle. Paula Fernández ha estat l’encarregada de transformar el seu segon gol i el de la Selecció Catalana (0-2).

Si a la primera part Catalunya ha dominat amb certa comoditat, a la segona Castella la Manxa ha baixat els braços i no ha passat del mig del camp. La catalana, dirigida per Natàlia Arroyo, ha desplegat el seu joc de combinació per marcar el tercer. Laia Muñoz ha arribat fins a la línia de fons per fer la passada de la mort al punt de penal i Ona Batlle, sola, ha rematat a plaer (min. 71, 0-3).

Una pèrdua de pilota de la defensa catalana li ha servit a Rosa Otermin per marcar el gol de l’honor. La castellana ha aprofitat que la portera Gemma Font estava avançada i ha marcat de vaselina (min. 86, 1-3). L’altra semifinalista és Madrid, que ha guanyat 2 a 1 a la selecció de Galícia.

El directiu i responsable del futbol femení de la FCF, Albert Montull; el president del Comitè Tècnic d’Entrenadors, Félix Gimeno; i el delegat de la RFEF i membre del Comitè Nacional de futbol femení d’Astúries, José Manuel Suárez; entre d’altres, han estat presents en les dues semifinals.