Victòria treballada de Catalunya davant una defensiva Aragó
Notícies Generals | 20/01/2017
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala ha golejat 4-0 a Aragó en un partit igualat en el primer temps, però amb un clar domini català a la segona part.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 4: Mario López, David Álvarez, Alex Llamas, Juan José Caro i Yerai Guardia. També han jugat: Marc Garcia, Raúl Muñoz, Jordi Mayor, Carles Lavado, Joan Paredes, David Ruiz i Marc Enric Elias.

ARAGÓ, 0: Jorge Tabuenca, Alex Gómez, Diego Sancho, Aitor Abenia i Iván Guajardo. També han jugat: Jorge Obis, Diego Pardo, Marcos Forga, Jesús Sancho, Oscar Chaparro, Ángel Rodríguez i Adrián Pereira.

Gols segona part: Alex Llamas (1-0, min. 21); Mario López, (2-0, min. 27); Juanjo Caro (3-0, min. 35); Alex Llamas (4-0, min.35).

Àrbitres: Roberto Mamolar Calvo i Bernardo Simón Benet.

Cronometradora: Vanessa Cuenda Santos.

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

Catalunya ha iniciat el matx amb una forta pressió i controlant el joc en totes les línies. La dificultat que s’ha trobat, però, és que a l’hora d’encarar porteria, Aragó s’ha tancat molt bé en defensa. La sub 19 ha buscat el gol fent jugades combinades per la banda i a pilota aturada, però el porter ha rebutjat tots els intents. Al minut 7, Carles Lavado ha encarat sol el porter, però tampoc ha pogut superar-lo.

La Selecció Catalana també ha defensat molt bé les transicions que han intentat generar els aragonesos i ha evitat les arribades perilloses. Els catalans han imposat un alt ritme de joc i no els hi ha faltat intensitat, però sí encert en el remat final. A quatre minuts per al descans, una falta executada per David Álvarez i finalitzada per Alex Llamas ha estat a punt de significar el primer, d’estratègia. Tanmateix, els aragonesos han reaccionat en les jugades posteriors i han disposat de l’ocasió més clara del partit en superar el porter Yeray Guardia, però la pilota s’ha perdut per la línia de fons.

Quan quedaven deu minuts per al descans, Guardia ha vist ben desmarcat David Álvarez, que ha realitzat un bon control, però al girar-se a la mitja volta el seu xut ha sortit massa alt. Poc després,  Juanjo Caro ha estavellat la pilota al pal, evidenciant així, les múltiples ocasions que ha tingut la Catalana i la falta d’encert de cara al gol. La sub 19 s’ha mogut ràpid buscant els pocs espais que deixava Aragó, i aquests han creat perill en les faltes, en les que la pilota ha sortit fregant el pal. Yerai Guardia ha salvat les últimes ocasions dels aragonesos, que també han tingut errors en les transicions. Els instants finals s’han convertit en una anada i tornada constant, buscant ambdós conjunts el primer gol.

Fins a l’inici de la segona part, en la que els catalans han sortit més tranquils, no s’ha inaugurat el marcador. Al minut 21, David Álvarez ha fet una gran jugada individual que ha finalitzat Alex Llamas al segon pal (1-0). En una recuperació dins l’àrea dels catalans, Mario López ha estat a punt de fer el gol de la jornada en rematar des del terra sobre la línia de porteria. Per la seva banda, Alex Llamas tenia fam de gol i ha buscat el segon en un potent xut des de fora l’àrea que ha aturat el porter sobre la línia de gol. La resposta d’Aragó ha estat un xut creuat de Marcos Forga, que ha estat a punt d’empatar el duel.

Una gran jugada col·lectiva entre Juanjo Caro, Alex Llamas i Mario López, que ha marcat el segon, ha servit per donar tranquil·litat a la Catalana i per jugar més còmodament. Els últims minuts han estat molt intensos, en els que s’han vist dos gols més. Minuts més tard, Juanjo Caro s'ha quedat sol davant el porter gràcies a una bona passada de Yerai Guardia i ha definit molt bé per marcar el tercer (3-0). Poc després, Aragó ha sortit de cinc i en la primera jugada, Catalunya ha recuperat la pilota i en una ràpida transició ofensiva Caro ha assistit a Alex Llamas per a que establís el definitiu 4-0.

Al partit ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle; els directius de la LCFS i de la FCF, Quim Sala i Javier Lerma; el directiu de la LCFS i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; la directiva i delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; i el responsable del CTA de futbol sala, Marcelino Blázquez; entre d’altres autoritats.