Victòria treballada de la sub 12 femenina davant La Rioja
Notícies Generals | 22/04/2017
La Selecció sub 12 femenina ha guanyat per la mínima a la selecció de La Rioja en un duel molt disputat en què les catalanes han hagut de mostrar les seves millors armes. Amb aquesta victòria, segellen el passi a quarts de final.

Fitxa tècnica

CATALUNYA, 1: Eva Sancho, Maria Calderón, Meritxell Martín, Adriana Ranera, Noah Bezis, Andrea Cano, Magalí Capdevila i Ylenia Estrella. També han jugat: Isabel Asensio, Maria Requena, Carla Casellas, Renata Cavilli, Iris González i Judit Pujols.

LA RIOJA, 0: Aitana Muñoz, Adriana Parada, Berta Ezquerro, Carla Rodríguez, Sara Ortega, Carmen Somovilla, Lucía Hernaiz i Adriana Blanco. També han jugat: Naia Fernández, Candela Santiso, Celia Carnero, Eva San Mateo, Sandra Martínez i Alejandra Pellejero.

Gol: Magalí Capdevila (1-0, 25’).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 12 femenina ha lluitat per a vèncer a La Rioja en el segon partit d’aquesta Fase Única del Campionat d’Espanya que es disputa a Guadarrama, Madrid. Les jugadores de Vidal Paloma han començat el matx molt concentrades, conscients que era transcendental aconseguir la victòria per assegurar-se una plaça als quarts de final. Per això, des d’un bon principi han controlat el joc i la pilota. Tot i això, la força de la selecció de La Rioja, que ha pressionat constantment per no deixar pensar a les catalanes, els ha dificultat poder marcar i avançar-se.

Malgrat tot, la Catalana ha tingut ocasions per fer-ho, però no han conclòs amb èxit entre els tres pals. La primera del partit l’ha tingut Noah Bezis quan, al minut 3, ha enviat una pilota des del mig de l’àrea al pal. Les catalanes han seguit jugant molt a prop de la porteria rival defensada per Aitana Muñoz i abans d’arribar al descans encara han tingut dues molt bones ocasions per a inaugurar el marcador. En una d’elles, Maria Calderón no ha pogut rematar bé el córner d’Andrea Cano i la pilota ha acabat sortint pel fons. L’única ocasió en què la selecció de La Rioja ha arribat a l’àrea rival ha estat per a Eva San Mateo, però la defensa catalana ha pogut recuperar la pilota.

A la represa, La Rioja ha seguit posant traves al joc de toc de les catalanes i s’han anat succeint les ocasions fallides des de les bandes i els córners. Tot i això, tan bon punt ha començat el segon temps, Catalunya ha tornat a tenir una bona oportunitat, però la jugada de combinació entre Magalí Capdevila i Ylenia Estrella no ha resultat. L’esforç i constància de la Selecció s’ha vist recompensat quasi a les acaballes de la segona part. Al minut 25, Magalí Capdevila ha recuperat una pilota refusada des de dins de l’àrea petita i, amb un xut potent, l’ha fet entrar per l’escaire de la porteria rival (1-0). Amb el gol, el conjunt de La Rioja ja no ha pogut fer res per intentar igualar el matx i la Catalana ha seguit pressionant, però no ha pogut aconseguir cap altre gol per ampliar l’avantatge.

Al partit hi ha assistit el directiu i responsable del futbol femení de la FCF, Albert Montull, i la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares. Amb aquesta victòria, la Catalana suma tres punts més en aquesta fase eliminatòria i segella el passi als quarts de final del Campionat, que es jugaran aquest dissabte 22, a les 14.10 hores. Abans, però, disputarà el tercer partit d’aquesta fase contra Astúries a les 12.10 hores, en el que es decidiran la primera i segona plaça del grup, ja que ambdues seleccions han guanyat els dos partits que han jugat.