Victòria treballada i en l’últim sospir de la Selecció Catalana Juvenil
F. Platja | 27/07/2018
Catalunya ha debutat en categoria Juvenil en el Campionat d’Espanya de futbol platja que s’està disputant a Cadis, del 27 al 29 de juliol, davant una física Extremadura (3-4).

EXTREMADURA
3 - 4
EXTREMADURA
Moisés Ortega, Álvaro Prieto, José David Pilo, Javier Vicente, Víctor González, Sergio Asensio, Kevin Iglesias, Álvaro González, Mario López, Adrián Belloso, Alejandro, Gallardo, Alejandro Talavan.
Adrián Martínez, Agustí Sarrias, Yeray González, Gerard Liao, Pau Manzano, Marc Rodríguez, Iván Sugranyes, Gerard Pinaqui, Raúl Perea, Gerard Valldosera, Marc Lurbe, Pavlo Bylo.
Javier Vicente (1-0, 2’); Álvaro Prieto (2-3, 23’); Javier Vicente (3-3, 25’).

Yeray González (1-1, 2’); Marc Lurbe ( 1-2, 7’); Gerard Valldosera (1-3, 10’); ); Iván Sugranyes (3-4, 36’).
Álvaro González (29’), José David Pilo (32’).

La paciència, la constància i el treball són factors clau en l’esport, i encara més si es tracta d’una disciplina com el futbol platja. Amb aquest tres elements la Selecció Catalana Juvenil masculina ha aconseguit la primera victòria del Campionat d’Espanya davant una Extremadura que s’ha presentat amb jugadors molt físics. Precisament, on no ha arribat la capacitat física de Catalunya ha aparegut la qualitat individual dels futbolistes catalans per decantar la balança. Tot i que ben aviat Javier Vicente ha obert el marcador en robar una pilota i creuar el xut, la Selecció ha empatat en l’acció posterior, en la sacada inicial amb un xut ras de Yeray González. A partir d’aquí, els jugadors dirigits per Miguel Fontecha s’han fet forts en defensa i han posat les coses difícils als rivals.

En una confusió entre el tanca i el porter extremeny, Marc Lurbe ha agafat la pilota que ha quedat morta a la frontal de l’àrea per marcar tot sol l’1-2. Poc després, Gerard Valldosera ha ampliat l’avantatge amb un gol de xilena. El nerviosisme del debut ha provocat que en el primer quart la Catalana no realitzés bones jugades d’atac, però una vegada superats els minuts inicials, en el segon quart els dubtes s’han esvaït i les triangulacions han començat a sorgir efecte. Extremadura ha tancat línies veient la potència de la Juvenil i només ha pogut fer el 2-3 amb un xut d’esquenes d’Álvaro Prieto dins l’àrea. Catalunya ha gaudit de múltiples ocasions, amb dos pals de falta, però ha faltat un punt d’encert.

Ja en el tercer i últim quart, la Selecció Catalana ha estat superior i les oportunitats que ha tingut s’han multiplicat, però ha estat Javier Vicente de nou l’encarregat de transformar un penal i igualar el duel. Els extremenys s’han vist superats en tots els aspectes del joc i pràcticament no han creat perill, mentre que a l’altre porteria les arribades han estat constants. Els jugadors no s’han desesperat, sinó que han tingut la paciència necessària per obtenir un últim gol, i han estat constants en atac i en defensa, fent un treball col·lectiu molt bo. Quan tot feia pensar que s’aniria a la pròrroga, una magistral xilena d’Iván Sugranyes a falta de trenta segons per al final ha donat una soferta i valuosa victòria a la Selecció Catalana Juvenil Masculina. El segon enfrontament del Campionat tindrà lloc a les 17.00 hores davant Melilla, en directe a fcf.cat.