Catalunya brilla i es penja el bronze
Notícies Generals | 20/07/2024
La Selecció Catalana sub 20 femenina doblega Extremadura (1-4) i puja al tercer esglaó del podi en el Campionat d'Espanya de futbol platja.

Catalunya torna a casa amb la medalla de bronze penjada al coll. La Selecció Catalana sub 20 s'ha refet de la derrota en les semifinals i ha superat Extremadura per 1 a 4 en el partit pel tercer i quart lloc a la Playa Victoria de Cadis. La portera catalana Xènia Casadó ens ha regalat una exhibició amb dos gols espectaculars de porteria a porteria i intervencions de mèrit sota pals.

EXTREMADURA 1-4 CATALUNYA SUB 20
FITXA TÈCNICA
CATALUNYA: Xènia Casadó, Paloma Cantillo, Lara Rodríguez, Agnès Monturiol, Maria López, Lucia Domingo, Paula Olivares, Júlia Paradera, Carla Autero, Sandra García, Lucía Hidalgo i Nerea Bermudo.
GOLS: Carla Autero (0-1), Maria López (0-2), Xènia Casadó (0-3) i Xènia Casadó (1-4)
PARTIT COMPLET: AQUÍ

Catalunya ha encarrilat el partit en un rush final de tres minuts al final del primer període. Carla Autero ha definit per sobre la portera andalusa per obrir la llauna després d'un servei precís de la portera Xènia Casadó, qui es convertiria en la millor jugadora del partit. El 0 a 2 ha arribat en un xut creuat de Maria López que ha entrat ajustat al pal. A trenta segons pel final, ha arribat una obra d'art que quedarà per sempre a la videoteca. Xènia Casadó ha tret a passejar les seves dots de malabarista: quatre tocs amb la cuixa per avançar metres i cacau de porteria a porteria per posar la cirereta al torneig. Ho havia intentat en ocasions anteriors i en un moment decisiu ha trobat el premi.

El combinat català ha gestionat el marcador de meravella en el segon període i el resultat ha quedat intacte per afrontar amb garanties els darrers dotze minuts. Lara ha gaudit de l’oportunitat més clara en una gran triangulació en què la jugadora catalana ha culminat amb un xut massa desviat.

Xènia Casadó volia més gresca i tornava a avisar en una acció calcada al primer gol però la portera andalusa ha estat atenta per desviar el xut a córner amb els punys. Catalunya ha donat oxigen a Andalusia en una imprecisió defensiva que Naiara aprofitaria per marcar l’1 a 3 a plaer. I ho ha tornat a fer. Una paràbola impecable des del peu de Casadó ha tocat el travesser i ha entrat al fons de la xarxa. Ara sí, la portera catalana signava un doblet en una actuació, tant defensiva com ofensiva, estel·lar. Resultat final d'1 a 4 i premi per un equip que ha demostrat maduresa i caràcter en el campionat.