Catalunya perdona i queda subcampiona
FS Notícies | 21/04/2013
La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala ha pagat molt car l'haver perdonat moltes ocasions contra Andalusia a la final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials i ha acabat subcampiona.

Avui, diumenge 21 d'abril de 2013, s'ha disputat la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 16 de Futbol Sala al Pavelló Nou de Santa Coloma de Gramenet.

Després que ahir es juguessin les semifinals i les seleccions d'Andalusia i Catalunya superessin a la Comunitat Valenciana i a Madrid, respectivament, avui ambdues seleccions s'han enfrontat a la gran final i Andalusia s'ha proclamat campiona d'Espanya sub 16.

CATALUNYA:
Abraham Garcia, Ivan Martín, Aleix Besalduch, Sergio González, Marc Cárdenas, Kevin Pozo, Éric Pérez, Ignacio Caño, Sergio Parra, Marc Xavier Armengol, Gerard Rabadán i Miquel Feixas.

ANDALUSIA: Pablo Barba, Pablo Berenguel, Cristian García, José A. Fernández, Carlos Rodríguez, José A. Moya, Alejandro Benítez, Ginés Paz, José A. Luna, Juan Emilio Gil, Eduardo Ruiz i Álvaro Manzano.

GOLS: 1 - 0 Eric Perez (min.13), 1 - 1  José Antonio Luna (min.17), 1 - 2 Juan Emilio Gil (min. 20), 1 - 3 José A. Fernández (min. 28), 1 - 4 Juan Emilio Gil (min. 39)

ÀRBITRES:
Sr. Marcelino Blázquez, Sr. Francesc Garcia-Donás i Srta. Susanna Cobo

CRÒNICA:
La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala ha iniciat el partit molt endollada sabent el que s'estava jugant a casa. Els jugadors de Gabi Ferron circulaven la pilota a un nivell altíssim i trobaven amb facilitat l'arribada a les zones de finalització, encara que no aconseguien l'efectivitat entre els tres pals. Andalusia, per la seva banda, esperava la seva oportunitat a fer un contraatac ràpid. Les jugades en les que els andalusos han pogut fer circular la pilota s'han trobat amb una pressió asfixiant de Catalunya que els impedia progressar amb facilitat.

Poc a poc, el partit ha baixat d'intensitat, tot i que Catalunya ha seguit dominant. Quan la final semblava més adormida i no es veien ocasions de perill clar per part d'ambdós combinats, la pressió catalana ha donat els seus fruits: l'Èric Pérez ha robat una pilota a la primera línia que l'ha deixat en un clar u contra u contra el porter andalús que poc ha pogut fer per aturar l'esfèrica i evitar que Catalunya es posés per davant en el marcador.

Després del gol, Andalusia ha buscat la verticalitat amb jugades individuals i a falta de 3 minuts pel descans, en una jugada enrevessada, ha aprofitat per posar l'empat en el marcador. Catalunya no ha sabut refer-se de l'empat i 2 minuts després, aprofitant un desajust defensiu, Juan Emilio Gil ha xutat des de la frontal i la pilota ha entrat a la porteria passant entre dos jugadors catalans. S'ha arribat al descans amb el marcador d'1 a 2.

A la segona part, Catalunya ha sortit amb energies renovades i en busca del partit mentre Andalusia esperava alguna contra per crear perill. El començament ha estat semblant al del primer temps, amb moltes ocasions clares de perill per part dels locals.

En el minut 28, en un contraatac de José Antonio, Andalusia ha marcat l'1 a 3. El porter andalús i la seva forta defensa evitaven que moltes ocasions de perill català pugessin en el marcador.

A falta de 5 minuts per finalitzar el partit, Catalunya ha intentat marcar amb l'estratègia del porter-jugador. Quan quedaven 20 segons per finalitzar el partit, Andalusia ha aprofitat una pèrdua de pilota dels locals que ha significat l'1 a 4 definitiu.

Catalunya ha pagat cara la seva falta d'encert de cara a porteria i Andalusia ha aprofitat a la perfecció les seves armes per proclamar-se Campió d'Espanya en la categoria sub 16.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Podeu trobar totes les fotografies del partit a la galeria d'imatges de la portada de Futbol Sala.