Catalunya planta cara a la vigent campiona
Notícies Generals | 18/09/2015
La Selecció Catalana de futbol platja femení ha perdut el primer partit disputat al Campionat d’Espanya per 6 gols a 5 davant la vigent campiona, Galícia.

Galícia: Ana González, Andrea Mirón, Eva Bermúdez, Paula Domínguez, Carolina González. També han jugat Silvia Estévez, Raquel Lago, Ildara Pérez, Laudith Cañón i Noemí vila.

Catalunya: Jesica Cobos, Carla Morera, Anna Pascual, Cristina González, Silvia Ferrer. També han jugat Zaira Abenza, Marta Martínez, Maria Gonzálex, Ana Isabel Chamorro i Verónica Vega.

Gols: Andrea Mirón (min. 2) 1-0; Paula Domínguez (min. 2) 2-0; Maria González (min.4) 2-1; Cristina González (min. 9) 2-2; Andrea Mirón (min. 17) 3-2; Silvia Ferrer (min. 18) 3-3; Carolina González (min. 19) 4-3);  Cristina González (min. 27) 4-4; Carolina González (min. 31) 5-4; Cristina González (min. 36) 5-5; Carolina González (min. 37) 6-5.

Àrbitres: Jorge Moya García (Múrcia); Daniel Fariñas Rodríguez (Andalusia); Francisco Crespo Puente (Cantàbria); Samir Amar Ahmed (Melilla).

Catalunya ha disputat un partit molt igualat davant Galícia, la vigent campiona d’Espanya. El VI Campionat d’Espanya de futbol platja femení, que s’està disputant a la costa de Pulpí, a Almeria, no ha començat gaire bé per als interessos de les catalanes. Tot i perdre per 6 gols a 5, Catalunya ha plantat cara en tot moment i s’ha hagut de disputar una pròrroga de tres minuts per tenir a una vencedora. Els primers compassos del partit els ha portat Galícia, que en només dos minuts han marcat els primers gols. Andrea Mirón i Paula Domínguez han estat les autores d’aquests dos gols tan ràpids. Tanmateix, les noies dirigies per Javier Reyes s’han activat en el moment just per empatar el partit.  Al minut 4, Maria González ha iniciat el camí de la remuntada i Cristina González ha igualat el marcador cinc minuts més tard.

A la segona part, Galícia s’ha tornat ha avançar en el marcador amb un altre gol d’Andrea Mirón (min. 17, 3-2), però la capitana catalana, Silvia Ferrer, ha tornat a igualar el partit un minut després (3-3). L’enfrontament es podia decantar cap a una banda o a l’altra, ja que les dues seleccions han lluitat cada pilota fins al final i han demostrant el seu potencial. Al minut 19, Carolina González ha marcat el 4 a 3, però Silvia Ferrer hauria pogut avançar a Catalunya en un llançament de penal si la portera gallega no l’hagués aturat.

El partit ha continuat igualat i tens en la tercera i última part. Catalunya sempre ha anat a remolc de les gallegues, però no han deixat de plantar cara en cap moment. Per això, al minut 27 Cristina González de nou ha establert les taules en el marcador en un llançament de falta directa (4-4). La número 9 de Galícia, Carolina González, des de la banda esquerre ha fet un xut creuat al pal llarg que ha suposat el cinquè gol de les gallegues (5-4, minut 31). Quan semblava que el resultat ja no es mouria, a vint segons per al xiulet final, Cristina González ha marcat el seu hat-trick particular en una jugada enrevessada que ha tingut lloc a l’alçada del punt de penal. El rebot a caigut als peus de la catalana i ha forçat la pròrroga.

En el temps afegit, de nou Carolina González ha marcat el gol de la victòria per a Galícia amb un xut llunyà. El següent partit que jugarà Catalunya serà a les 16.30 hores contra Cantàbria.