El CTA de l’FCF té, entre els seus components, a col·legiats de fins a 25 nacionalitats diferents dels cinc continents.
La multiculturalitat en el Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol és més que evident. I és que, actualment, engloba fins a 25 nacionalitats d’arreu del món. Aquestes són:
NACIONALITATS CTA FCF
ESPANYA
MARROC
LÍBIA
BULGÀRIA
UCRAÏNA
ROMANIA
COLÒMBIA
MOLDÀVIA
ARGENTINA
ITÀLIA
PORTUGAL
HONDURES
RÚSSIA
BOLÍVIA
ALEMANYA
ARGÈLIA
PERÚ
SENEGAL
PAKISTAN
URUGUAI
MALI
VENEÇUELA
MONGÒLIA
EQUADOR
NEPAL
En motiu de la 10a edició de la Nit de l’Arbitratge català, celebrada el 7 d’octubre a L’Hospitalet de Llobregat, l’FCF TV ha realitzat un reportatge al camp de futbol Municipal Turó de la Peira, a Barcelona, amb àrbitres de diferents països per conèixer la seva opinió sobre l’arbitratge a Catalunya. Un dels protagonistes és Temuulen Tserennorov, nascut a Ulaanbaatar, a Mongòlia, i diu que “abans era jugador i, per això, recomano provar l’arbitratge perquè aprens molt, com ara saber treballar sota pressió”.
El col·legiat ucraïnès Kyrylo Berezka, nascut a Kyiv, explica que “el meu pare va ser àrbitre FIFA i això em va donar empenta per seguir la seva feina i arribar al màxim”. Berezka assegura que “has de tenir clar ser àrbitre perquè és una feina dura, has de treballar molt per arribar als objectius. Si realment t’agrada, ho has de provar”.
El CTA de l’FCF, a través del futbol, s’ha convertit en un vehicle d’integració a Catalunya per a tots ells i elles. Per això, Anas Ouaddi Sisssaoui, del Marroc, explica que “el futbol m’ajuda a evadir-me del barri, a desconnectar i a fer una altra cosa que és salut, vida i relacions socials”. “L’arbitratge el recomano al 100%, ja que és un bon motor per estar físicament bé i agafar una responsabilitat que t’ajudarà al llarg de la teva vida”, assevera el col·legiat marroquí.
Per la seva part, Florencia Muñoz, d’Argentina, comenta que “el que més m’apassiona de tot és viure el partit des de dins, l’experiència és completament diferent perquè veus les jugades i pots parlar amb els jugadors. No es viu igual sent part del públic”. A més, Muñoz confirma que “fins que no t’hi fiques no saps si t’agradarà o no. L’arbitratge aporta molts valors, s’ha de ser disciplinat, s’aprèn amb els companys, amb els nostres instructors i també s’aprèn de l’esport. A qui li agrada el futbol, si vol ser àrbitre, ho té tot”.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.