El CTAFS treballa amb el nou projecte
FS Notícies | 12/05/2014
Amb l'objectiu d'oferir el millor servei als clubs, el Comitè Tècnic d'Àrbitres de Futbol Sala de la FCF està treballant en el nou projecte que s'ha engegat la present temporada.
El CTAFS treballa amb el nou projecte

 


El Comitè Tècnic d'Àrbitres de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol pretén inculcar uns valors fonamentats en l'esforç, la superació, el treball i el sacrifici en el sí del propi col·lectiu arbitral.


Millorar és el principal objectiu que es persegueix, així com disposar de les eines de treball oportunes per proporcionar la formació adequada als àrbitres tant tècnica, psicològica i físicament.


Pel bon desenvolupament del CTAFS es treballa conjuntament amb la LCFS i amb els clubs que la composen, a través de reunions, clínics i convencions.


Una de les iniciatives que va en línia d'aquesta filosofia ha estat la creació de l'Escola d'Àrbitres.


A continuació es detallen els punts més importants d'aquest projecte del CTAFS:


 


ESCOLA D'ÀRBITRES DE FUTBOL SALA


L'Escola d'Àrbitres de Futbol Sala es va engegar la temporada passada a Barcelona i enguany també ho ha fet a Lleida, degut al gran número d'inscripcions rebudes a la província lleidatana.


El que s'ofereix és una formació de quatre mesos amb classes tècniques de Reglament General, amb proves físiques i amb proves pràctiques.


Una vegada finalitzat i aprovat el curs, es realitza un seguiment amb classes teòriques específiques per les noves incorporacions.


 


CLASSES TÈCNIQUES PER ÀRBITRES I CRONOMETRADORS


La formació que s'ofereix tant a àrbitres com a cronometradors és una formació continuada amb dues classes al mes, que es divideix per categories arbitrals.


L'objectiu és aprofundir en els coneixements tècnics del Reglament i unificació de criteris arbitrals per a la seva correcta aplicació.


 


CLASSES DE PSICOLOGIA ARBITRAL


Enguany, s'han incorporat unes classes periòdiques de psicologia arbitral que atenen a totes aquells matèries arbitrals que no apareixen al Reglament de Futbol Sala.


 


ENTRENAMENTS FÍSICS


En la present temporada 2013-2014 s'han incorporat entrenaments físics optatius, per tal d'oferir als àrbitres la millor explicació possible sobre les proves físiques i poder realitzar entrenaments.


D'aquesta manera es pretén mantenir el nivell físic òptim al llarg de la temporada i, a més, aconseguir que el col·lectiu arbitral estigui degudament preparat per a les convocatòries oficials de les proves físiques.


 


PROVES FÍSIQUES


Durant la temporada es convoquen dues jornades de proves físiques obligatòries i dues repesques per tots els àrbitres en actiu del Comitè Tècnic d'Àrbitres de Futbol Sala.


Aquestes dues proves es distribueixen, una a l'inici de temporada, a mitjans del mes de setembre, i l'altre a mitjans de temporada, entre el mes de gener i febrer.


La superació d'aquestes dues proves físiques suposa la continuïtat com a àrbitre en actiu.


 


EXÀMENS TÈCNICS


El CTAFS convoca dos exàmens tècnics per temporada que, juntament amb l'assistència a les classes tècniques i els informes arbitrals, s'obté la nota final de l'àrbitre en la temporada i la corresponent classificació per categories arbitrals que determinarà els ascensos, descensos o aquells que mantenen la categoria.


 


DEPARTAMENT D'INFORMADORS


El departament d'informadors són els responsables de valorar l'actuació de l'àrbitre en el terreny de joc i d'informar a l'àrbitre dels seus errors, per evitar que es tornin a produir en propers partits.


Tot i que aquest departament ja existia des de temporades anterior, enguany s'ha incorporat una novetat que és que els components d'aquest departament d'informadors assisteixen a les classes tècniques convocades de forma obligatòria, juntament amb els àrbitres.


A més, hi ha unes trobades específiques pels informadors per unificar els criteris arbitrals i mantenir la mateixa línia de treball.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.