El Girona FC es corona campió de Catalunya
Notícies Generals | 08/06/2024
Canvi d'hegemonia en el futbol masculí en categoria cadet després que el Girona FC s'ha imposat al Barça en un duel molt disputat (0-1)
BARCELONA, F.C.
0 - 1
GIRONA, F.C.
BARCELONA, F.C
Gerard, Antonio, Alex, Nicolás, Pol Bernabeu, Pedro Villar, Samakou, Pedro, Adrián Guerrero, Pedro Fernández, Nil Vicens. També han jugat; Raul, Iker, Raúl, Juan Pablo, Jaume Gabriel, José So Delgado, Adam Argemí, Roberto Tomás.
GIRONA, F.C
Isaac, Sergio Cortés, Ioan, Jordi, Efren Gutiérrez, Lau, Cristian Grant, Unai, Toni López, Jordi Massaguer, Alex Cantarell. També han jugat: Joel Ramírez, Yoel Pérez, Carlo, Jep Oliveras, Enzo Lozano, Aziel Chinea, Didac Ferrer, José Antonio Gómez, Teo Lanza.
Adrià Vicente del Mar, Pau Bombardo, Pol Mendoza i Joel Santos.

Espectadors: 500

El Girona s'ha imposat al favorit de la final Cadet Masculí i contra tot pronòstic s'ha proclamat Campió de Catalunya. El FC Barcelona arribava com a flamant campió de la Divisió d'Honor Cadet, amb 26 victòries, 1 empat i només 3 derrotes, amb un objectiu al cap: enduur-se el títol. El Girona, per la seva banda, segon a la categoria, però amb una diferència de 20 punts respecte el Barça, ha suat de valent per arribar fins la final. Després de superar el Sabadell als quarts de final, el conjunt gironí va necessitar la sort dels penals contra el Cornellà per accedir a la gran final.

El partit, que s'ha pogut seguir en directe per l'FCFTV, el canal en streaming de la Federació Catalana de Futbol, ha tingut de tot i un final de color gironí. Els blaugranes han avisat primer als deu minuts amb una rematada a boca de canó de Pedro Fernández que ha aturat Isaac Araujo amb una mà provindencial sota pals. Els gironins han respost l'atac de Barça amb una jugada triangulada que malauradament Cantarell no ha arribat a rematar. En la darrera jugada de la primera part, en un córner executat des de banda esquerra, Ioan s'ha aixecat per sobre la defensa blaugrana per avançar el Girona al fil del descans.

A la represa, el Barça ha canviat la dinàmica del partit i ha sortit amb la clara intenció de donar-li la volta al resultat. Davant però, el Girona no hi ha posat gens fàcil i ha disposat també d'ocasions, fins i tot un xut al pal, per sentenciar el matx. Els blaugranes no han parat d'intentar-ho però no han tingut la sort de cara. Els gironins, en canvi, molt ben situats en defensa han aturat totes les envestides blaugranes fins arribar al final dels 80 minuts amb el 0 a 1 al marcador. D'aquesta manera s'han imposat al Barça i enduur-se el Campionat de Catalunya en categoria cadet masculí.

El vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet, ha estat l’encarregat de lliurar la copa de campions al , mentre que el regidor d'esports de Manresa, Anjo Valentíha entregat el plat de subcampions al Damm CF. Així mateix, en l’entrega de medalles als dos equips i el conjunt arbitral han participat el directiu de l'FCF i delegat del Bages, Esteve Olivella, i el directiu de l'FCF, Pep Graus

Tota la informació sobre la 13a Festa del Futbol Català es pot consultar a l'apartat específic de la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol, o bé, fent clic AQUÍ.