Industrias Santa Coloma treu el caràcter per guanyar el derbi contra el Barça (1-0)
FS Notícies | 27/10/2024
L’únic gol d’Alex Verdejo en els primers minuts ha estat suficient pel conjunt colomenc per sumar els tres punts.

Derbi, intensitat i emoció fins al final. El duel entre Industrias Santa Coloma i el Barça ha estat igualat en tot moment. Els locals s’han avançat en el marcador amb la diana d’Alex Verdejo just arrencar el matx. El tram final ha estat un intercanvi de cops entre ambdós conjunts en què ha sortit vencedor l’equip dirigit per Xavi Closas per la mínima (1-0). El director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Rubén González, el cap del Comitè Tècnic d’Àrbitres de futbol sala de l’LCFS, Marcelino Blázquez, i el secretari del CTAFS, David Sagrera, han assistit a l’enfrontament.

Gol local només començar

Quan només s’han disputat dos minuts de partits, Alex Verdejo ha marcat el gol que ha obert la llauna favorable a Industrias Santa Coloma. El futbolista del conjunt colomenc ha finalitzat una jugada de córner amb una gran volea des del segon pal.  Els compassos han estat de domini local amb un Barça estabornit per la diana inicial. Álex Yepes ha estat a punt de marcar-se en pròpia porteria i Bernat Povill ha posat a prova Dídac Plana.

Un cop arribat a l’equador de la primera meitat, l’equip dirigit per Tino Pérez ha començat a carburar. Sergio Lozano, que ha retornat aquest diumenge després d’una lesió muscular que es va fer al Mundial amb la selecció espanyola, ha estat un dels jugadors més actius de l’atac blaugrana. Leandrinho ha evitat sobre la línia el gol de Matheus en una falta favorable als visitants. A més, els culers han forçat la sisena falta en el primer període, però Borja Puerta s’ha fet gran sota pals per aturar el tir de 10 metres d’Antonio Pérez. Industrias ha reaccionat just abans del descans amb tres clares oportunitats de Bernat Povill, Marc Puigvert i Marc Tolrà, que entre Dídac Plana i la falta de punteria per poc no han eixamplat la diferència en el marcador.

En la segona meitat els de Xavi Closas han sortit decidits a marcar el segon gol amb Bernat Povill i Leandrinho rondant amb perill l’àrea del Barça. Amb el pas dels minuts, el desgast físic i l’empenta blaugrana ha capgirat la dinàmica del joc amb un Barça ofensiu i Industrias reactiu. Mamadou Touré ha estavellat una pilota al pal en una centrada xut que ha sorprès Borja Puerta.

Amb el partit vibrant i frenètic els darrers minuts han estat d’emoció. L’equip entrenat per Tino Pérez ha jugat amb el porter jugador. En una recuperació de Povill a camp propi ha xutat a porteria buida i l’esfèrica ha impactat amb la fusta. Erick Mendonça ha perdonat l’empat en una pilota morta dins l’àrea que ha deixat Borja Puerta després d’un xut d’Antonio. Tot i els últims intents blaugranes, els colomencs han defensat amb dents i ungles el resultat i han guanyat el derbi corresponent a la tercera jornada de la lliga.

Entre altres autoritats que han assistit al duel hi ha el president d’Industrias Santa Coloma, Vicenç Garcia, i el directiu responsable del Barça de futbol sala, Aureli Mas, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, el regidor d’esports de l’Ajuntament colomenc, Dani Salgado, entre d’altres autoritats. El partit l’ha arbitrat la parella de col·legiats catalans Francesc-García-Donas Salvador i Iván López Galiano.