L’FCF participa en les II Jornades d’esport, mediació i gestió de conflictes
Mediació | 19/12/2017
El director de l'Àrea de Compliment Normatiu de l’FCF, Javier Latorre, ha assistit a aquestes jornades, dirigides a debatre la resolució de conflictes dins del món de l’esport.
L’FCF participa en les II Jornades d’esport, mediació i gestió de conflictes

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) ha organitzat els dies 14 i 15 de desembre les II Jornades sobre Esport, Mediació i Gestió de Conflictes. Diferents ponents vinculats amb diverses àrees de l'esport han participat en les Jornades amb l'objectiu de donar a conèixer enfocaments, estudis, dades i projectes sobre els conflictes que es produeixen a l’esport i que són susceptibles de poder-se gestionar amb les fórmules i procediments de la Resolució de Conflictes, la Mediació i l’Arbitratge.

El director de l'Àrea de Compliment Normatiu de l’FCF, Javier Latorre, ha exposat als assistents les principals característiques del servei gratuït de mediació esportiva que ofereix la Federació a tots els clubs i als seus federats, així com els principals avantatges que s'obtenen d’utilitzar aquesta forma amistosa i voluntària per a resoldre les controvèrsies entre dues parts amb interessos contraposats.

El director del Consell Català de l'Esport, Antoni Reig, ha clausurat les II Jornades dirigides pel president de la Comissió de Mediació de l’ICAB, Jordi Casajoana, i per Xavier Pastor, de la Fundació Universitat de Girona i Professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC. Entre d'altres, ha destacat la intervenció en les ponències de l’ex Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, i de la responsable de l'Assessoria Jurídica de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Isabel Pérez.

Els principals temes tractats han estat els següents: “Què cal saber per gestionar conflictes a l’esport?”, “Què poden i han de fer els clubs per gestionar conflictes?”, “Com poden els mitjans de comunicació ajudar a gestionar els conflictes a l’esport?”, càpsules d’experiències i projectes de prevenció, gestió i mediació de conflictes des dels clubs, projectes i serveis de mediació i resolució de conflictes des de les Federacions i els Comitès Olímpics, i la gestió dels conflictes des del vestidor: el paper dels capitans.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.