La Federació Japonesa interessada, en el model del futbol sala català
FS Notícies | 16/11/2017
Una comissió procedent de la Federació Japonesa de Futbol ha viatjat a Catalunya per poder visitar les instal·lacions de la Federació Catalana de Futbol i rebre una formació personalitzada sobre el model emprat en el futbol sala català.
La Federació Japonesa interessada, en el model del futbol sala català

La relació entre la Federació Japonesa de Futbol (JFA) i la Federació Catalana de Futbol ja ve donada de fa uns anys ençà, quan la Selecció Catalana Absoluta de futbol sala va ser convidada a participar en el torneig Futsal Kobe Festa 2013, l’any que celebraven el 20è aniversari de l’associació entre les ciutats agermanades de Kobe i Barcelona, i on Catalunya se’n va proclamar campiona.

Imatge del Futsal Kobe Festa 2013

Ja en aquell viatge, la JFA va aprofitar per sol·licitar als tècnics catalans que, entre partits i entrenaments, poguessin oferir una formació de futbol sala català a jugadors i a entrenadors a través de dos clínics.

Dos anys després, al 2015, la Selecció Catalana Absoluta masculina, juntament amb la femenina, van viatjar al Japó per participar en aquest mateix torneig. En aquest segon viatge, els entrenadors de la federació local van rebre una formació sobre els aspectes tàctics i tècnics de la formació del futbol sala de base català mitjançant una part teòrica i una pràctica.

Aquest interès en l’aprenentatge esportiu utilitzat amb les Seleccions Catalanes de futbol sala ha portat a la JFA a enviar un grup de tècnics de futbol sala a Catalunya per actualitzar-se en el desenvolupament dels joves dins del futbol sala.

Per això, el 15 i 16 de novembre, la comissió federativa japonesa formada pel director tècnic de futbol sala de la JFA, Komori Tahakiro; l'entrenador de l’equip sub 21 de futbol sala de Japó, Suzuki Ryuji; l'entrenador de l’equip nacional femení de futbol sala a Japó, Ito Masanori; i l'instructor de futbol sala de la JFA, Akutsu Takashi; han visitat les instal·lacions de la seu central de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona, i han aprofitat per reunir-se amb els tècnics catalans de futbol sala per aprendre els coneixements tècnics de la nostra regió.

Al llarg d’aquests dos dies, els interessats han rebut una formació específica dels quatre pilars de funcionament de la Lliga Catalana de Futbol Sala. Per una banda, el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, ha estat l’encarregat d’explicar-los-hi el funcionament de la competició i de les activitats de promoció que s’organitzen; el cap del Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala, Chus Esteban, els ha explicat el funcionament tant de l’Escola d’Entrenadors com del Comitè Tècnic d’Entrenadors; el secretari del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Jesús Manchado, el funcionament d’aquest comitè i, finalment, el director tècnic de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Jordi Gay, els ha donat unes pautes sobre el sistema de treball que s’utilitza a l’Àrea Esportiva i de Seleccions de Futbol Sala.

Amb aquesta formació esportiva la LCFS i la JFA continuen intercanviant aspectes esportius per la promoció del futbol sala, deixant les portes obertes per properes trobades.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.