Les iniciatives solidàries premiades per la Fundació Catalana de Futbol
Notícies Generals | 22/02/2024
Un any més els Premis Solidaris guardonen les iniciatives més solidàries del futbol i futbol sala català.
Les iniciatives solidàries premiades per la Fundació Catalana de Futbol

L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm ha estat novament la seu dels Premis Solidaris de la Fundació Catalana de Futbol, els quals reconeixen els valors del futbol i el futbol sala català. L’acte ha tingut com a gran protagonista la solidaritat que han transmès clubs, futbolistes i persones vinculades al món del futbol català presents durant la gala. A aquest emotiu acte han assistit presidents, entrenadors, jugadors i àrbitres d’arreu del territori català.

Els premis tenen l’objectiu de distingir i gratificar aquelles iniciatives i activitats de tot Catalunya que promouen els valors, la solidaritat, el respecte, el joc net i l’ètica esportiva en els camps i pavellons de futbol i futbol sala. Els 21 premis, dividits en categoria individual i col·lectiva han estat entregats pels diferents membres del Jurat.

En categoria individual els premiats han estat els següents:

PREMI ‘JUGADOR/A’

1r PREMI: Gols per a la Solidaritat, de Dani Olmo. L’actual futbolista del RB Leipzig i la Selecció Espanyola col·labora en diverses iniciatives solidàries mostrant la seva vessant més humana. En primer lloc, la 4a edició de Campus Dani Olmo, que es va celebrar aquest passat estiu al camp de Pla de Bonaire, va ser íntegrament amb fins solidaris ja que tots els beneficis del campus es van destinar a l’AFANOC, una entitat sense ànim de lucre que dona suport a infants amb càncer. Per altra banda, el jugador terrassenc va ser padrí del I Torneig Inclusiu de Futbol Sala Dani Olmo, amb l’objectiu de donar visibilitat a persones amb problemes de salut mental. A més a més, Olmo també és membre de la ‘Common Goal’, la iniciativa solidària a través de la qual dona un percentatge dels seus ingressos com a futbolista.

2n PREMI: Per la jugadora del FC Barcelona, Alexia Putellas.

3r PREMI: Pel Primer Equip del RCD Espanyol.

PREMI ‘CLUB/PERSONA CLUB’

1r PREMI: El futbol com a motor de transformació d’un barri, Club de Futbol Tramontana-La Mina. La Mina és un barri que ha experimentat grans desafiaments al llarg dels anys. Tot i els esforços dels veïns i d’entitats socials, el barri viu i pateix una situació precària que afecta negativament a tothom, però especialment als infants. Dins d’aquest context, Toni Porto crea el CF Tramontana-La Mina, un globus d’oxigen que busca incentivar l’educació dels més joves a través del futbol. Un projecte social, que amb la motivació i el reforç del futbol, fomenta l’assistència a l’escola, treballa els valors, potencia la companyia i respecte vers els altres i les seves religions. I sobretot obliga a que pares i mares segueixin ajudant el creixement dels seus fills amb l’assistència a l’escola, als entrenaments i als partits. Una manera d’adquirir hàbits sans i saludables perquè els nens d’avui de La Mina siguin els adults de demà.

2n PREMI: Per La Fundació Brafa.

3r PREMI: Per Lluisa Baltrons, de l’Atlètic Club Lloret.

PREMI 'ENTRENADOR/A'

1r PREMI: El futbol sala i la lluita contra el sensellarisme, Josep Braojos. Per a l’Hospital de Campanya de l’Església de Santa Anna de Barcelona passen molts joves migrants que busquen ajuda. La majoria d’ells estan en situació de sensellarisme o vivenda precària. A més de les activitats d’assitencialisme que se’ls dona, també se’ls fa una entrevista personal. Els interessats en la pràctica esportiva són derivats a l’equip de futbol que coordina Josep Braojos, entrenador de l’equip de Missatgers de la Pau de 3a Divisió Catalana de Futbol Sala. La seva tasca solidària és fonamental ja que tots els jugadors són aquests joves migrants. El primer que treballa és la confiança, el respecte pels companys i el material així com el compromís d’assistir a tots els entrenaments i partits. Gràcies a la implicació personal d’en Josep, l’equip pot competir de manera federada ja que la inscripció de l’equip i les llicències van ser costejades per ell per tal que els joves poguessin competir.

2n PREMI: Per la Berta Ruano i la Cecilia Cortés, entrenadores del Sant Cugat FC.

3r PREMI: Pel Genís Ramírez, entrenador de Futbol Club Tarragona i Nàstic de Tarragona.

PREMI 'ÀRBITRE/A'

1r PREMI: La força de l’arbitratge, Deray Palou. L’any passat, a l’acabar de xiular els partits del cap de setmana, el Deray no es trobava massa bé. Quan es treia les mitgetes després d’arbitrar se li feien hematomes a les cames, però no deia res ni a la família ni al mateix CTA perquè volia arbitrar. El 5 de maig de 2023, a l’acabar un partit, va demanar a la família que el portessin al metge. Després d’anar d’urgències a Figueres, el deriven a Girona i d’allà cap a la Vall d’Hebron de Barcelona. Amb només 17 anys, en Deray va ser diagnosticat de Leucèmia. L’ingressen i comença un tractament molt agressiu durant varis mesos. Mig any de tractament, que resulta efectiu i la leucèmia està controlada. Tot i seguir rebent el tractament, el Deray es presenta a les proves físiques, amb l’autorització dels oncòlegs, i les supera. Actualment està arbitrant i arribant a la fase final del tractament, que si tot va bé, podrà dir que ha vençut la leucèmia.

2n PREMI: Per Ximo Solé, delegat del Comitè Tècnic d’Àrbitres a Terres de l’Ebre.

3r PREMI: Per Artur Calbetó, àrbitre de la delegació de Lleida.

Aquests han estat els premis individuals entregats en aquesta VII edició dels Premis Solidaris que ha comptat amb la presència de divereses autoritats i dels premiats. 

GALERIA D'IMATGES



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.