Montilivi viu una festa amb el Catalunya - Tunísia
Notícies Generals | 28/12/2016
Catalunya ha disputat un gran partit davant un rival que s’està preparant per la Copa Àfrica, però tot i les ganes i empatar el duel, no ha estat encertada des dels 11 metres i Tunísia ha aixecat la copa de campió.

CATALUNYA, 3 (2): Jordi Masip (Edgar Badia, 45’), Pol Miquel Lirola (Joan Verdú, 45’), Sergi Gómez (Marc Crosas, 73’), Andreu Fontàs (Gerard Valentín, 45’), Xavi Hernández (Oriol Riera, 75’), Gerard Moreno (Sergi Samper, 45’), Sergio Garcia, Víctor Rodríguez (Pere Pons, 45’), Aaron Martín (Víctor Álvarez, 45’), Marc Roca (Álvaro Vázquez, 45’), Sergi Roberto (Alberto de la Bella, 45’).

TUNÍSIA, 3 (4): Aymen Mathlouthi (Jeridi Rami, 45’), Ben Youssef Syam, Boughattas Zied, Haddadi Oussama, Oussama, Dhaouedi Chamseddine, Youssef Msakni (Ben Amor Mohamed Amine, 72’), Lahmar Hamza (Sassi Ferjani, 45’), Sliti Naïm (Bguir Saad, 45’), Khenisi Taha Yessine (Khelifa Saber, 45’), Azouni Larry, Mathlouti Hamza (Nagguez Hamdi, 79’).

Gols: Youssef Mskani (0-1, 17’; 0-2, 29’; 1-3, 66’), Gerard Moreno (1-2, 34’), Sergio Garcia (2-3, 68’), Joan Verdú (3-3, 78’).

Llançament de penals: Sassi Ferjani (0-1), Dhaouedi Chamseddine (0-2), Bguir Saad (0-3), Álvaro Vázquez (1-3), Oriol Riera (2-3), Khelifa Saber (2-4).

Targetes Grogues:  Ben Amor Mohamed Amine (89’),

Conjunt arbitral: Alfons Álvarez Izquierdo, Juan Carlos Barranco Trejo (àrbitre assistent), Jose María Ungueti Ruiz (àrbitre assistent) i Víctor Garcia Verdura (4t àrbitre).

Espectadors: 8.311

El partit entre la Selecció Catalana i Tunísia ha començat amb un rival més endollat, que ha sortit amb ganes i, al minut 3, ha gaudit de la primera ocasió. A partir d’aquest moment la Catalana s’ha posat les piles i ha buscat dominar el partit. Xavi Hernández ha realitzat un llançament de falta que ha acabat a les mans d’Aymen Mathlouthi. Tot i això, els tunisians han demostrat superioritat física. Al 17’ Khenisi Taha Yessine ha centrat la pilota i Youssef Mskani ha rematat amb un xut que Jordi Masip no ha pogut aturar (0-1).

L’autor del primer gol ha tingut una altra oportunitat abans de marcar el segon, que ha arribat després d’una bona jugada de combinació al minut 29, quan Sliti Naïm ha conduit fins a la central de l’àrea, ha regatejat un defensa català i finalment ha centrat a Youssef Mskani, que ha rematat sol davant Masip i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

Aquest gol ha servit per a què el combinat català posés una marxa més i la seva resposta no ha tardat en arribar. Al 34’ Gerard Moreno ha realitzat un potent xut creuat que ha acabat amb l’1-2. Abans del descans, Xavi Hernández ha dut a terme una gran jugada dins l’àrea, però no ha pogut superar l’un contra un amb el porter.

Ja a la represa, ambdós conjunts han sortit amb força i han gaudit d’oportunitats. Primer ha estat Tunísia amb un xut de Khelifa Saber que ha aturat Edgar Badia. Tot seguit, Álvaro Vázquez s’ha plantat davant el porter i ha enviat l’esfèrica fora. Sergio Garcia també ha tingut la seva oportunitat, però la defensa tunisiana s’ha replegat molt bé durant tot el partit i ha dificultat molt a la Catalana superar la línia defensiva.

El tercer dels visitants ha arribat al minut 67 de les botes del mateix Youssef Mskani que ha conduit fins la frontal i ha executat un potent xut per l’escaire que ha significat el seu hat-trick. Després d’això, Catalunya ha dit la seva i ha anat en busca del gol, que no ha tardat en arribar, un minut més tard, quan Gerard Valentín ha centrat i Sergio Garcia ha controlat dins l’àrea i amb un xut creuat ha marcat el 2-3.

La Catalana ha seguit amb força buscant el gol de l’empat. Al minut 78 Álvaro Vázquez ha centrat cap a Joan Verdú, qui s’ha quedat sol davant el porter i ha marcat de cap (3-3).  Els dos conjunts han intentat trencar l’empat i, al 90’, Edgar Badia ha tret la mà per fer una gran aturada i lluir-se en el seu debut amb la Selecció. Malgrat això, el xiulet final ha deixat el partit amb empat a 3 i el guanyador s’ha decidit als penals. Tunísia ha estat més encertada de cara a porteria i ha estat qui s’ha emportat la victòria (3-3, 2-4).

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha estat l’encarregat de fer l’entrega del trofeu al campió acompanyat del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; del president de la FCF, Andreu Subies; del president de la Federació de Tunísia de Futbol, Jary Wadi; i de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El premi MVP, que ha estat Xavi Hernández, l’ha entregat el conseller del Grup Damm i president del CF Damm, Ramon Agenjo, acompanyat del president Subies.

Podeu consultar el minut a minut del partit en el següent enllaç.