Nou èxit de la Jornada de Futbol Femení
Futbol Femení | 01/05/2019
Rècord absolut amb un total de 1913 jugadores participants en la setena edició. Unes xifres que mostren el creixement del futbol femení a Catalunya, un dels objectius de l'FCF en aquests darrers anys.
Nou èxit de la Jornada de Futbol Femení

Un any més, i ja en van set, la Federació Catalana de futbol aprofita l’1 de maig per a organitzar la Jornada de Futbol Femení. Un dia que serveix per a promoure aquest esport entre nenes i noies de 6 a 14 anys. I com és habitual des de la creació d’aquesta jornada, la setena edició ha estat marcada per l’èxit de participació. Un creixement que ha quedat palès en les 1913 jugadores que hi han pres part, superant les 1627 del 2018, i establint un rècord absolut d'aquesta Jornada en les 15 seus de la jornada. Un fet que demostra el creixement sostingut any rere any del futbol femení a Catalunya, gràcies a la implantació de la jornada i també a la consolidació del projecte de l'FCF #Orgullosa.

Un dia espectacular ha despertat a les jugadores, que a dos quarts de deu del matí han estat rebudes a les diferents delegacions pels coordinadors i delegats federatius respectius. Recordem que aquesta Jornada de Futbol Femení va destinada a aquelles nenes i noies que volen descobrir o aprofundir aquest esport, però també, per les que volen millorar la seva tècnica individual i el seu joc. Així doncs, el matí d’avui ha començat una sèrie d’exercicis individuals i en grup que han donat pas als diferents partits amistosos contra els equips territorials sub 12, sub 14 i sub 16. Un bon moment per a posar en pràctica tot el que s’havia entrenat durant la jornada d’avui.

 

Un 1 de maig que està marcat per la diversió, el bon ambient i l’aprenentatge constant d’aquestes nenes i noies que no només entrenen i milloren el seu futbol, sinó que aprenen un seguit de valors molt importants dins de l’esport i la societat, un altre dels objectius de la Federació Catalana de Futbol.  Aquesta Jornada de Futbol Femení, és una de les apostes més importants de l’actual Junta Directiva de l'FCF, que vol augmentar el nombre de llicències d’aquest esport i crear una base de jugadores cada cop més gran, a través de la jornada i també del projecte d'impuls i promoció del futbol femení #Orgullosa. Una de les principals novetats d’aquest any, és que totes les delegacions han comptat amb una ambaixadora. Jugadores d’alt nivell i dels principals equips catalans, com FC Barcelona, RCD Espanyol, l’AEM Lleida o el CF Igualada han estat presents en aquesta jornada, donant consells a aquestes nenes i noies participants a la Jornada de Futbol Femení.

Aquestes són les dades globals de les 15 seus en les quals han participat moltes nenes i noies no federades que han volgut iniciar-se en el món del futbol:

 

BARCELONÈS NORD

DELEGACIÓ: BARCELONÈS NORD
CAMP: Camp de Futbol Municipal Pere Gol, BADALONA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 116
DELEGAT Francesc Folguera
COORDINADOR JORNADA Francesc Folguera
AUTORITATS PRESENTS Subdelegats del Barcelonès, Maria Jesús Mateo i Josep Lluís Anglada; Responsable d'Esports de l'Ajuntament de Badalona, Jordi Ferrón i Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Badalona, Blas Garcia
FETS DESTACABLES Magnífica jornada en la qual les jugadores han desenvolupat les seves aptituds i habilitats en les diferents activitats organitzades. A la part final del dia, han pogut intercanviar impressions amb l'ambaixadora de la delegació, la jugadora del RCD Espanyol, Cristina Baudet. 

GALERIA D'IMATGES DEL BARCELONÈS NORD

 

BARCELONÈS SUD

DELEGACIÓ: BARCELONÈS SUD
CAMP: Estadi Municipal Hospitalet Centre, L'HOSPITALET DEL LLOBREGAT
NÚMERO DE PARTICIPANTS 169
DELEGAT Francesc Folguera
COORDINADOR JORNADA  Andreu Nicolás, subdelegat Barcelonès
AUTORITATS PRESENTS Subdelegat del Barcelonès, Miquel Espert; Tinent d'Alcalde de Joventut I Esports de l'Ajuntament de L'Hospitalet, Cristian Alcázar; Secretari del Consell Esportiu del Barcelonès Sud, Eduard Galí; Assesor de l'àrea d'esports de L'Hospitalet del Llobregat, Christian Plaza. Tanmateix han assistit a la Jornada diferents presidents de la zona com el de At Club Hospitalense, CF La Florida i UD Unificación Bellvitge
FETS DESTACABLES Dia molt agradable i això ha permès a les jugadores poder practicar en les diferents estacions que s'han fet sobre el terreny de joc. L'ambaixadora de la Jornada, Elba Vergés (RCD Espanyol) ha estat protagonista ja que moltes de les assistents li han comentat que l'havien vist per televisió en el darrer partit de lliga contra l'Atlètic de Madrid

GALERIA D'IMATGES DEL BARCELONÈS SUD

 

LLEIDA

DELEGACIÓ: LLEIDA
CAMP: Complex Esportiu del Segrià, TORREFARRERA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 141
DELEGAT Jordi Terés
COORDINADOR JORNADA Adrià Gabernet
AUTORITATS PRESENTS Subdelegats a Lleida Jordi Pifarré i Jaume Mas; alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre; regidor d'espots de Torrefarrera, Albert Roig; i Director de l'Àrea Esportiva de l'FCF, Emili Gil.
FETS DESTACABLES Gran participació de noies al Complex Esportiu del Segrià amb rècord de participants a la Delegació de Lleida amb futbolistes federades i no federades per promocionar el futbol femení a Ponent. L'ambaixadora, i jugadora de l'AEM i la Selecció Catalana, Ona Baradad, ha signat samarretes i autògrafs a les participants de la Jornada.

GALERIA D'IMATGES DE LLEIDA

 

TARRAGONA

DELEGACIÓ: TARRAGONA
CAMP: Complex Esportiu de Tarragona, RIUDOMS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 132
DELEGAT Josep Vives
COORDINADOR Joan Ferraté Rosals 
AUTORITATS PRESENTS Alcalde de Riudoms, Sergi Pedret; Regidor d'Esports de Riudoms, Carles Garcia; Regidora de Joventut de Riudoms, Maria Cros; Vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Josep Vives i dels Directius de la FCF, Rafael Pinedo i Ricardo Pacheco.
FETS DESTACABLES Gran jornada de futbol femení, amb molt bon ambient i sobretot gaudint del bon temps que ha fet durant tot el dia. Les jugadores s'ho han passat d'allò més bé, entrenant i fent els diferents partits amistosos.

GALERIA D'IMATGES DE TARRAGONA

 

GIRONA

DELEGACIÓ: GIRONA
CAMP: Camp d'Esports Municipal, TORDERA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 209
DELEGAT Jordi Bonet Arimany
COORDINADORA DE LA JORNADA  Elvira Solà Parenta
AUTORITATS PRESENTS  Regidora d'Esports de Ripoll, Bàrbara Bergés Miralles; President del Tordera CF, Carles Gamonal; 
FETS DESTACABLES Molt bon ambient entre els monitors i les jugadores. Ha estat una gran festa del Futbol Femení, que a més ha comptat amb una ambaixadora d'excepció com és la jugadora, Laia Codina. 

GALERIA D'IMATGES DE GIRONA

 

TERRES DE L'EBRE

DELEGACIÓ: TERRES DE L'EBRE
CAMP: Estadi Municipal Santa Creu de Jesús, EMD DE JESÚS, TORTOSA 
NÚMERO DE PARTICIPANTS 65
DELEGAT Joaquin del Pino
COORDINADOR JORNADA Secun Arrastraria
AUTORITATS PRESENTS Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; Alcalde de l'EMD de Jesús, Victor Ferrando; Representant Territorial de l'Esport a Terres de l'Ebre, Cinta Espny; Secretari de la Junta de l'FCF i delegat a les Terres de l'Ebre, Joaquin del Pino; subdelegat Miquel Piñol i Delegat del CTA a les Terres de l'Ebre, Ximo Solé
FETS DESTACABLES  Bona presència de nenes que no havien jugat mai a futbol i han mostrat molt interès per a conèixer l'esport i poder jugar la pròxima temporada en algun equip.

GALERIA D'IMATGES DE LES TERRES DE L'EBRE

 

ANOIA

DELEGACIÓ: ANOIA
CAMP: Camp de Futbol Municipal Can Tito, VILANOVA DEL CAMÍ
NÚMERO DE PARTICIPANTS:  101
DELEGAT Francesc Borrega
COORDINADOR DE LA JORNADA  Francesc Borrega
AUTORITATS PRESENTS Alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; regidor d'Esports de Vilanova del Camí, Camilo Grados; directiu de l'FCF i delegat a l'Anoia, Francesc Borrega; directiu de l'FCF Jaume Plaza; subdelegat del Futbol Femení, Miguel Jiménez; subdelegat del Futbol Base, Jose Miguel Claver; i president del CE Anoia, Jaime Barea.
FETS DESTACABLES La trobada ha estat un èxit a nivell de participants i les nenes, sobretot les que jugaven per primer cop a futbol han mostrat molt entusiasme. Els entrenaments, a càrrec de diferents tècnics de clubs de la comarca han estat de qualitat i això ha creta un gran ambient entre jugadors i entrenadors. Per finalitzar la Jornada s'han fet un seguit de partits amistosos entre les nenes i les seleccions sub12 i sub14. 

GALERIA D'IMATGES DE L'ANOIA

 

BAGES-BERGUEDÀ-CERDANYA

DELEGACIÓ: BAGES-BERGUEDÀ-CERDANYA
CAMP: Camp de Futbol Municipal, SANT FRUITÓS DE BAGES
NÚMERO DE PARTICIPANTS  102
DELEGAT Esteve Olivella
COORDINADOR DE LA JORNADA Joan Manel Muñoz Cortés
AUTORITATS PRESENTS Directiu i sots-delegat Berguedà-Cerdanya, Pep Graus; Sots-delegada del futbol femení Bages-Berguedà-Cerdanya, Susana Puell; Sots-delegat futbol femení Bages-Berguedà-Cerdanya, Arcadi Prats; Sots-delegat CTA Bages-Berguedà-Cerdanya, Jesús Ruiz; Alcalde de Sant Fruitós del Bages, Joan Carles Batanés; Regidor d'esports de l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages, Tomàs Casero; President del Fruitosenc, Josep Planas; President EF Sant Fruitós, David Vila;
FETS DESTACABLES  Al voltant de 200 familiars de les noies gaudint, en una nova Jornada de Futbol Femení a les instal·lacions del Camp de Futbol de Sant Fruitós del Bages.La participació en les postes d'acció tècnica, la possibilitat de gaudir de les ambaixadores Brenda Pérez i Judit Pujols, participar en els partits contra les jugadores de les seleccions comarcals femenines aleví, infantil i cadet, tot això amb l'espectacular dia que ens ha fet, podem dir que hem tornat a fer de la Jornada de Futbol Femení, un dia d'èxit rotund per a la Federació Catalana de Futbol. 

GALERIA D'IMATGES DEL BAGES-BERGUEDÀ-CERDANYA

 

BAIX LLOBREGAT

DELEGACIÓ: BAIX LLOBREGAT
CAMP: Estadi Municipal La Barruana, SANT VICENÇ DELS HORTS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 200
DELEGADA Paquita Linares
COORDINADORA Paquita Linares
AUTORITATS PRESENTS Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Iolanda Artigas; Secretaris del CTA del Baix Llobregat; director de l'Àrea Esportiva de l'FCF, Emili Gil; i Sergio Santos;
FETS DESTACABLES Massiva afluencia de jugadores, moltes més de les esperades, fins a 200, destacant la presència sobretot, de nenes de 6 a 10 anys, i moltes que volien jugar amb equips de més edat i atrevint-se a fer-ho.

GALERIA D'IMATGES DEL BAIX LLOBREGAT

 

MARESME

DELEGACIÓ: MARESME
CAMP: Camp de Futbol Municipal Canet de Mar, CANET DE MAR
NÚMERO DE PARTICIPANTS  110
DELEGAT ANTONIO JIMÉNEZ
COORDINADOR DE LA JORNADA  Jordi Magro/ Mohamed
AUTORITATS PRESENTS Alcadessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; Regidor d'obres i serveis de Canet de Mar, Quirze Planet; Regidora d'Esports de Canet de Mar, Silvia Tamayo i Presència del CTA, Sílvia Durán;
FETS DESTACABLES Gran jornada la viscuda a Canet de Mar, amb la presència de les jugadores i també de molts famíliars que no s'han volgut perdre aquest dia, en definitiva una gran festa del Futbol Femení, que ha comptat amb la presència com a ambaixadora de la jugadora, Laura Jansà. 

GALERIA D'IMATGES DEL MARESME

 

OSONA

DELEGACIÓ: OSONA
CAMP: Zona Esportiva Municipal de Vic, VIC
NÚMERO DE PARTICIPANTS 60
DELEGAT Antoni Tanyà
COORDINADOR JORNADA  Pere Alsina
AUTORITATS PRESENTS President de l'OAR VIC, Jordi Gallifa i Delegat CTA a Osona, Jordi Jaldón; 
FETS DESTACABLES  Les ambaixadores Aina Pagespetit i Bruna Vilamala han respost algunes de les preguntes de les jugadores presents, que s'han mostrat molt contentes i il·lusionades.

GALERIA D'IMATGES D'OSONA

 

PENEDÈS-GARRAF

DELEGACIÓ: PENEDÈS-GARRAF
CAMP: Camp de Futbol Municipal, SANT PERE DE RIUDEBITLLES
NÚMERO DE PARTICIPANTS 117
DELEGAT Manel Durán
COORDINADOR Xavier Surroca
AUTORITATS PRESENTS Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, Josep Torrents; President del C.D. Riudebitlles, Marc Lino; Directiu i Delegat de l'FCF Penedès - Garraf, Manel Duran
FETS DESTACABLES Alta participació sobretot de nenes no federades que han gaudit amb entusiasme i alegria d'una gran jornada de futbol femení, contagiant el bon ambient a tot el públic. Les ambaixadores de la jornada, Laura Ràfols (Ex jugadora FC Barcelona i Selecció Catalana Absoluta) i Marta Llopis (Jugadora RCD Espanyol i Ex Selecció Catalana Sub18) han signat fotografies i samarretes a les participants.

GEMMA SALA

GALERIA D'IMATGES DEL PENEDÈS-GARRAF

 

VALLÈS OCCIDENTAL - SABADELL

DELEGACIÓ: VALLÈS OCCIDENTAL - SABADELL
CAMP: Camp de Futbol ZEM Sant Oleguer, SABADELL
NÚMERO DE PARTICIPANTS 167
DELEGAT Albert Montull
COORDINADORS JORNADA Albert Montull, Nino Vallhonrat, Flor de Luna Pila i Josep Maria Sabaté
AUTORITATS PRESENTS Regidora d'Esports de Sabadell, Marisol Martínez
FETS DESTACABLES Assistència de representants de clubs de la ciutat, com ara l'EF Barberà Andalucia i el CE Mercantil. També han estat presents membres del CTA del Vallès Occcidental, representant per Eduard Pérez i Angel Ibáñez.

GALERIA D'IMATGES DEL VALLÈS OCCIDENTAL-SABADELL

 

VALLÈS OCCIDENTAL - TERRASSA

DELEGACIÓ: VALLÈS OCCIDENTAL - TERRASSA
CAMP: Camp de Futbol Municipal de Sant Pere Nord, TERRASSA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 121
DELEGAT Jacobo Domènech
COORDINADORA JORNADA Cristina Moyano
AUTORITATS PRESENTS Alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; regidora d'esports de Terrassa, Eva Candela; i altres regidors i representants de grups polítics. També presidents i representants de diversos clubs de la ciutat, el president de l'EF Manu Lanzarote, Manu Lanzarote; el president del CP San Cristóbal, Miguel Ángel Moreno; a més d'una àmplia representació del club amfitrió, el CF Sant Pere Nord.
FETS DESTACABLES La jornada ha transcurregut en un ambient molt agradable, el temps ha acompanyat i les nenes han gaudit molt de l'esport que els  hi agrada, Diferents mitjants de comunicació de la ciutat han documentat l'acte.

GALERIA D'IMATGES DEL VALLÈS OCCIDENTAL-TERRASSA

 

VALLÈS ORIENTAL 

DELEGACIÓ: VALLÈS ORIENTAL
CAMP: Camp de Futbol Parròquia de Santa Maria de Llerona, LES FRANQUESES DEL VALLÈS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 130
DELEGAT Juan Nuñez
COORDINADORS JORNADA Toni Fernandez i Albert Martinez
AUTORITATS PRESENTS Alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; regidor d'esports de Les Franqueses del Vallès, Juan Antonio Corchado; i el vicepresident del patronat d'esports i regidor d'urbanisme de Les Franqueses del Vallès, Jordi Ganduxé. A més, la subdelegada de futbol femení de l'FCF al Vallès Oriental, Isabel Rivas, i el subdelegat Carlos Lopa.
FETS DESTACABLES Moltes participants que no havien jugat mai a futbol i molta presència de públic. Tothom ha gaudit molt d'aquesta jornada esportiva i festiva.

GALERIA D'IMATGES DEL VALLÈS ORIENTALUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.