Caldrà un certificat mèdic que reconegui l'aptitud del futbolista per a la pràctica esportiva, amb una vigència màxima de dos anys.
En aplicació de la Interlocutòria de 22 de desembre de 2021 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, notificada el passat 4 de gener de 2022, en relació amb la prèvia resolució del Tribunal Català de Defensa de la Competència de 2 de juliol de 2021, es comunica a tots els afiliats que la Comissió Executiva ha pres l’acord d’exigir a tots els federats l’acreditació que són aptes per la pràctica esportiva per mitjà d’un certificat mèdic, que haurà de ser individualitzat i signat per un facultatiu habilitat, el qual tindrà una vigència màxima de dos anys, llevat indicació en contra del metge actuant.
Per tal d’evitar que es pugui acusar l’FCF de pràctiques contràries a la lliure competència, no s’exigeix un format concret de certificat, simplement que consti expressament que el futbolista és APTE per la pràctica esportiva, així com el nom del facultatiu, el seu número de col·legiat i la seva signatura.
D’acord amb els articles 123.4 del Reglament General de la RFEF i el 112 del Reglament General de l’FCF, aquest serà un requisit obligatori per tramitar la llicència corresponent, tant sigui de categories estatals com territorials, i serà obligació del club incorporar aquest document a través del gestor de llicències. Davant qualsevol indici de frau, es podrà requerir el document original i si existeix falsificació serà sancionada disciplinàriament, sense perjudici de la responsabilitat personal en la que es pugui incórrer.
S’estableix un règim transitori conforme els certificats d’aptitud mèdica obtinguts amb anterioritat a la instauració d’aquest nou sistema, mantindran la seva vigència pel temps que els quedi fins la seva caducitat. Així mateix, es concedeix un termini de quinze dies naturals a tots els federats que no hagin superat cap reconeixement mèdic o que el tinguin caducat per regularitzar la seva situació, inclús els que tenen actualment suspesa la llicència per aquest motiu, advertint-los que de no fer-ho en temps i forma se’ls anul·larà aquesta i no podran ser alineats.
Mentre el Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física no estableixin una normativa específica; de conformitat amb l’article 154.4 del Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya; l’FCF recomana a tots els afiliats que es facin un reconeixement mèdic de tipus I o II, tal i com aconsella la comunitat mèdica. No obstant això, davant la manca de cobertura legal per exigir-ho i davant el risc de ser novament acusats de restringir la lliure competència, l’FCF apel·la al bon criteri de tots els seus federats i els fa saber que declina qualsevol responsabilitat en el cas que el tipus de reconeixement mèdic escollit lliurement sigui insuficient per detectar patologies incompatibles amb la pràctica esportiva.
Consulta la circular fent clic AQUÍ.