La FCF ofereix un servei de mediació per resoldre conflictes esportius
Notícies Generals | 22/03/2017
L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és solucionar les desavinences entre dues parts d’una manera ràpida i amistosa. Es por trobar tota la informació a www.fcf.cat/mediacio.
La FCF ofereix un servei de mediació per resoldre conflictes esportius

La FCF ofereix a partir d’ara un servei de mediació i arbitratge esportiu a les persones federades i els clubs perquè puguin gestionar els conflictes d’una manera ràpida i consensuada. Es tracta d’una via alternativa de resolució d’incidències, afable i allunyada dels comitès federatius o dels jutjats i tribunals.

La mediació esportiva treballa per promoure acords amistosos entre parts amb interessos aparentment contraposats. La funció dels mediadors esportius especialitzats en futbol, que actuen com a figures imparcials i neutrals, és ajudar a ambdues bandes en la presa de decisions sobre el conflicte que els afecta. D’aquesta manera es contribueix a la continuïtat de les relacions de les persones implicades, tant en l’àmbit personal com professional.

Quan les parts tenen un conflicte poden escollir entre tres tipus de procediments diferents: la mediació, l’arbitratge o una combinació entre els dos. La mediació consisteix a intentar assolir un acord comú arran d’una controvèrsia, mentre que en el segon cas és l’àrbitre qui dirimeix la resolució de l’incident. Pel que fa a l’últim procediment, les parts intenten solucionar el conflicte mitjançant la mediació i, si no ho aconsegueixen, deixen la decisió en mans d’un àrbitre.

Amb aquest nou servei, la FCF ofereix totals garanties en el procediment gràcies a la independència i la imparcialitat dels mediadors, així com la igualtat de les parts afectades i la confidencialitat durant tot el procés. L’objectiu d’aquest projecte és escurçar el temps de durada dels conflictes i aconseguir-ho d’una manera amistosa. Així doncs, totes les parts surten guanyant, ja que poden arribar a acords favorables per a ells, que no s’oposin a la normativa vigent i que cap òrgan competent federatiu, administratiu o judicial hagués estat capaç de dissenyar.

La mediació esportiva es pot aplicar a qualsevol conflicte present en l’àmbit esportiu i associatiu excepte en dos casos concrets: qüestions referents a solucions disciplinàries i quan s’apliquin normes imperatives. A través d’aquest nou servei es podria arribar a obtenir una solució satisfactòria per les parts en un breu termini de temps. La FCF fixa un màxim de tres sessions per cas, amb una durada màxima d’una hora i mitja per cada trobada. Aquest servei està disponible per a esportistes federats, representants legals dels menors federats, tècnics i entrenadors, àrbitres, socis, clubs i societats anònimes esportives, agents de futbolistes, patrocinadors i proveïdors de clubs.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.