Catalunya sub 16 de futbol sala guanya a la Comunitat Valenciana i es manté amb opcions
FS Notícies | 17/01/2020
La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala ha realitzat un partit molt complet amb victòria per 5 a 1 davant la Comunitat Valenciana que manté al combinat català amb opcions d’aconseguir el bitllet per a la fase final dels Campionats d’Espanya.

COMUNITAT VALENCIANA
1 - 5
Ivan Canto, Alex Izquierdo, Koldo Requena, Isaac Suescun, Carlos Zarzoso, Eric Pina, Hugo Herrero, Jaime L. Lazaro, Wassim Abbadi, Daniel Lison, Aaron Montserrat i Pau Peiro.
Oriol Oliveras, Pol Cano, Rubén Rodó, Pol Sánchez, Ignacio Prieto, Arnau Omella, Victor Ramos, Pau Ramírez, Adrián Tapias, Marc Paterna, Joan Cañizares i Oriol Blasco.
0-1 Adrián Tapias (1'); 0-2 Rubén Rodó (6'); 0-3 Joan Cañizares (15'); 0-4 Marc Paterna (29'); 1-5 Rubén Rodó (37').

1-4 Alex Izquierdo (26')
Isaac Cantos i Carmelo Ordoñez (àrbitres principals) i Roberto Rodríguez (jutge de taula)

Era una final, i els jugadors així ho han demostrat. Catalunya sub 16 de futbol sala ha disputat un partit espectacular, amb una solidesa defensiva admirable i amb una efectivitat en atac de molt nivell. La llàstima, el gol encaixat en una acció d’estratègia. Tot i això, l’objectiu principal era guanyar, s’ha aconseguit, i després només s’ha encaixat un gol, per tant, partit rodó pels quadribarrats. Els catalans han ofegat als taronges, que no els durava la pilota en cap moment. Al descans, els catalans ja guanyaven 3 a 0 amb les dianes d’Adrián Tapias, de Rubén Rodó i de Joan Cañizares. A la represa, el guió ha estat el mateix. Catalunya ha sabut patir quan ha tocat i Marc Paterna ha marcat el 4 a 0. En una falta indirecta molt protestada pels catalans, ha arribat el gol de l’honor pels taronges abans que Rodó, ha establert el definitiu 1 a 5.

Concentració en defensa i qualitat en atac. La primera part de Catalunya ha estat excel·lent en l'àmbit tècnic, amb gran circulació de pilota i creant moltes ocasions de gol. A més, amb molta efectivitat. Al minut 1 i pràcticament al primer xut, Adrián Tapias ha obert la llauna del marcador. Catalunya ha ofegat la sortida de pilota dels taronges, que els ha durat molt poc i fruit d’una recuperació de Joan Cañizares, Rubén Rodó ha marcat el 2 a 0 al minut 6. Resultat impecable que ha provocat el temps mort del seleccionador valencià, impotent davant el vendaval català. Però els quadribarrats han continuat jugant amb molta intensitat, movent la pilota amb molt criteri i amb rapidesa. D’aquesta manera, Cañizares ha marcat el 3 a 0 amb una gran mitja volta, resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

A la represa s’ha repetit el mateix guió. Catalunya recuperant la pilota després de perdre-la molt ràpid, deixant sense idees als taronges. A més, han continuat atacant i creant perill, amb una pilota al pal que ha estavellat Tapias. No ha perdonat Marc Paterna, que ha finalitzat un gran contraatac per marcar el 4 a 0 al minut 30 de partit. Tres minuts més tard, la Comunitat Valenciana ha decidit sortir amb porter-jugador i han provocat una falta indirecta a la frontal de l’àrea. Alex Izquierdo ha escurçat diferències però els catalans han continuat defensant i sense porter i només un minut després, Rodó ha establert el definitiu 1 a 5.

Catalunya sub 16 es jugarà el pas a la fase final dels Campionats d’Espanya el dissabte 18 de gener, a partir de les 17.00 hores i en directe a través de l’FCF, contra l’Aragó.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic aquí.