Catalunya sub 16 s’estrena amb empat davant Castella – La Manxa que venç als penals
FS Notícies | 16/01/2020
La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala i Castella – La Manxa han empat a 4 en un partit vibrant però els manxecs han guanyat als penals que els serveix per sumar una puntuació extra de cara a un hipotètic empat final de grup.

4 - 4
CASTELLA - LA MANXA
Oriol Oliveras, Pol Cano, Ruben Rodó, Pol Sánchez, Ignacio Prieto, Arnau Omella, Victor Ramos, Pau Ramírez, Adrián Tapias, Marc Paterna, Joan Cañizares i Oriol Blasco.
Esteban Garcia, Jorge Salcedo, Rubén Jiménez, Daniel Hernández, Carlos Martínez, Alex Ocaña, Carlos Ruiz, Jesús Usero, Fernando Diaz-Cano, Daniel Pua, Sergiu Ioan i Francisco Sanz.
1-1 Pol Cano (9'); 1-2 Ignacio Prieto (15'); 1-3 Pol Cano (23'); 3-4 Pau Ramírez (37').

1-0 Fernando Diaz-Cano (2'); 2-3 Jorge Salcedo (25'); 3-3 Daniel Hernández (26'); 4-4 Jorge Salcedo (39').
Daniel Hernández i Sebastián Roberto (àrbitres principals) i Ignacio Hernández (jutge de taula)

A Catalunya sub 16 de futbol sala se li ha escapat la victòria a 2 dècimes pel final del partit quan Castella – La Manxa ha empatat a 4. Fins aleshores, els quadribarrats han realitzat un debut molt seriós, molt competit i amb molta intensitat, que s’ha sabut refer al gol inicial dels manxecs per anar al descans amb avantatge d’1 a 2. A la represa, Pol Cano ha marcat l’1 a 3 però en només 1 minut i en dues accions desafortunades, els amfitrions han empatat el matx. Catalunya ha sabut patir, ha sabut defensar-se i a tres minuts pel final, Pau Ramírez ha marcat el 3 a 4. La desgràcia ha arribat a vuit segons pel final quan, Catalunya ha perdonat la sentència a porteria buida i els manxecs, a 2 dècimes pel final, han establert l’empat definitiu. A la tanda de penals, per donar 0,25 punts més de cara a un hipotètic cas d’empat final de grup, Catalunya ha errat els dos i els manxecs no han perdonat.

Catalunya sub 16 de futbol sala ha sortit amb les pulsacions molt altes al partit, amb nerviosisme i pèrdues de pilota en zones de perill. Fruit d’això, el primer gol dels manxecs. Només dos minuts d'enfrontament, i el capità Fernando Diaz-Cano ha aprofitat un rebot dins l’àrea per marcar el primer. Els homes de Rubén González s’han refet, han tret l’orgull i amb caràcter i qualitat, han remuntat el partit. El capità català Pol Cano, amb una gran definició, ha empatat al minut 9, moment en què Catalunya ha tingut el pes del partit, ofegant la sortida dels locals i tenint les ocasions més clares. Pol Sánchez ha estavellat la pilota al pal i amb un gran contraatac, Joan Cañizares ha assistit a Ignacio Prieto per remuntar el partit i col·locar-se per davant, resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

A la segona part Castella – La Manxa ha fet un pas endavant, ha volgut tenir la pilota i Catalunya ha sabut defensar, ha sabut patir a prop de la porteria d’Oriol Oliveras amb coratge i amb una sortida de pilota extraordinària, Pol Cano ha col·locat l’1 a 3 al marcador. La fortuna no ha caigut de cara als catalans, que han pogut sentenciar i els manxecs, en només un minut i en dues accions entre rebots i els pals, han empatat el partit. Amb el resultat de 3 a 3 s’ha arribat als darrers 3 minuts, amb ocasions pels dos equips i amb un ritme de partit molt alt. L’afició catalana ha embogit quan al minut 37 Pau Ramírez ha tornat a col·locar per davant a la catalana amb un xut creuat que ha superat al porter manxec. I la desgràcia ha arribat a l’últim minut. Amb Castella – La Manxa jugant amb porter-jugador, Cano ha perdonat el cinquè a 8 segons pel final i després d’un temps mort i a 2 dècimes per acabar, Jorge Salcedo ha empatat.

A la tanda de penals, Catalunya ha errat els dos i Castella – La Manxa els ha marcat tots, donant aquesta puntuació extra als manxecs de cara a un hipotètic empat al final de grup.

Catalunya sub 16 tornarà a la feina el divendres 17 de gener de 2020, a partir de les 10.30 hores i en directe a través de l’FCF, contra la Comunitat Valenciana. Els valencians també han perdut a la tanda de penals contra l’Aragó després de finalitzar el temps reglamentari amb empat a 0.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic aquí.