Catalunya sub 19 de futbol sala debuta amb derrota al Campionat d’Espanya
FS Notícies | 15/01/2020
La Selecció Catalana sub 19 de futbol sala ha perdut 2 a 6 davant l’Aragó en una estrena molt exigent a la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques on els de Jorge Vargas han estat molt desencertats de cara a porteria.

2 - 6
ARAGÓ
Adrià Toledano, Marco Rodríguez, Arnau Graell, Carles Saladie, Dani Fernández, Oriol Gómez, Alex Garcia, José Novo, Xavi Jaén, Victor Cecilia, Gilles Vidal i Alex Royo.
ARAGÓ
Jorge Hernández, Hector Gracia, Javier Izaguerri, Alfonso Barcelona, Jorge Nogueras, Daniel Catalán, Luis Terraz, Ivan Martinez, ALberto Ines, Pablo Gracia, Miguel Ruiz i Edgar Huerta
1-4 Alex Garcia (28'); 2-4 Dani Fernández (29')

0-1 Pablo Gracia (8'); 0-2 Alberto Inés (9'); 0-3 Alberto Inés (26'); 0-4 Alberto Inés (27'); 2-5 Alberto Inés (39'); 2-6 Javier Izaguerri (39').
Marcos Aroca i Jorge Hontana (àrbitres principals) i Ismael Carrasco (jutge de taula)

Amb personalitat però sense encert. La Selecció Catalana sub 19 de futbol sala i l’Aragó han signat un debut a les fases prèvies dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques espectacular, amb un nivell físic i tècnic molt exigent que han fet vibrar als espectadors desplaçats al Pavelló Municipal El Sagral de Cuenca. Els quadribarrats han dominat la possessió de la pilota durant tot el partit, han tingut les ocasions més clares però entre el desencert i la gran actuació del porter aragonès Miguel Ruiz, han evitat que Catalunya pogués traure alguna cosa positiva en el partit avui. Juntament amb el porter, el gran protagonista ha estat Alberto Inés, autor de quatre gols per part de l'Aragó.

L’estratègia decideix la balança. El combinat català ha sortit a l’encontre amb les idees molt clares, contundents en defensa i elèctrics en atac. El problema, el desencert. Els catalans han errat dues ocasions davant del porter aragonès, i és que Victor Cecilia i Marco Rodríguez han perdonat un u contra u. I l’Aragó ha respost amb dos gols. Primer xut i entre rebots, Pablo Gracia ha marcat el 0 a 1 i, sense temps de reacció i amb una jugada d’estratègia, Alberto Inés ha marcat el 0 a 2. Catalunya ho ha seguit intentant, però la fortuna no ha estat de cara pels catalans, ja que Dani Fernández i Carles Saladie han tingut dues ocasions claríssimes segons abans d’anar al descans, però el marcador no s’ha mogut.

La intensitat ha marcat el guió durant la segona part, amb ritme, transicions ràpides i ocasions de gol, sobretot per part de Catalunya. Però altra vegada en un minut, i amb Alberto Inés com a protagonista, ha col·locat el 0 a 4 al marcador amb un doblet, gràcies a una jugada d’estratègia i a una acció personal. Ha estat en aquest moment quan ha sortit la personalitat i l’orgull dels catalans, que han aconseguit refer-se a aquest cop dur. Alex Garcia, primer, i Dani Fernández, després, han escurçat diferències i han col·locat el 2 a 4 al marcador a 10 minuts pel final. Han entrat els nervis a la Selecció d’Aragó, que s’han dedicat a defensar el resultat i a sortir al contraatac. Catalunya ha tingut dues pilotes al pal per escurçar diferències, d’Alex Garcia i de Carles Saldie, i fins i tot Cecilia ha errat un u contra u, però altra vegada la pilota no ha volgut entrar. Ja a l’últim minut i amb Catalunya jugant amb porter-jugador, l’Aragó ha marcat dos gols més. El 2 a 5 de penal transformat per Alberto Inés i el definitiu 2 a 6 ha estat obra de Javi Izaguerri.

Catalunya sub 19 descansarà el dijous 16 de gener, i tornarà a la feina el divendres 17 de gener de 2020, a partir de les 17.00 hores, contra la Comunitat Valenciana. Els valencians han debutat amb victòria aquesta tarda contra Astúries per 9 a 0.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic aquí.