Instruccions per a la inscripció dels federats per la temporada 2019-2020
Notícies Generals | 10/07/2019
Des de la Federació Catalana de Futbol ja s’ha comunicat a tots els clubs de futbol i als federats el procediment d’inscripció per a la propera temporada i els passos a seguir per tenir la Mutualitat en vigor.
Instruccions per a la inscripció dels federats per la temporada 2019-2020

A partir d'avui, dimecres 3 de juliol, els federats poden accedir al seu Portal del Federat (futbol.cat), i efectuar les gestions necessàries per la tramitació de la seva llicència, especialment per afiliar-se a la Mutualitat Catalana de Futbolistes. Aquest tràmit és imprescindible per poder realitzar l'activitat esportiva amb la tranquil·litat d’estar cobert en cas de patir una lesió.

Per a la propera temporada 2019-2020, la inscripció dels federats es durà a terme d’acord amb el procediment habitual

1. El club vincularà el federat a l’equip que es desitgi a través de la intranet.

2. El federat efectuarà el pagament de la quota d’inscripció a l’FCF i de la quota de la Mutualitat a través del Portal del Federat. Per efectuar aquests pagaments caldrà que els federats tinguin el reconeixement mèdic en vigor.

3. El club iniciarà la tramitació de la llicència del federat a través de la intranet federativa.

4. El federat haurà d’acceptar les condicions de la llicència, a través del Portal del Federat.

5. El club finalitzarà la tramitació de la llicència a través de la intranet.

Si el compromís amb el club ha finalitzat el passat 30-06-2019, la vinculació amb el club passarà a ser temporal, el que significa que el federat ho podrà cancel·lar des del Portal del Federat en l'apartat “Vinculacions”, si ho desitja. Si encara disposa de compromís vigent amb el seu club, tan sols ell podrà trencar la vinculació definitiva mitjançant la baixa federativa. En cas de tenir compromís vigent, si el club no tramita la llicència del federat, quedarà lliure de compromís a partir de l'1 d'octubre de 2019 (per a futbolistes de categoria territorial). 

La signatura del formulari d’inscripció únicament es podrà efectuar de forma digital, per la qual cosa els models de llicències s’hauran de signar digitalment per part del club a través de la clau de signatura segura i, a continuació, es generarà una petició al federat a través de la seva àrea privada del Portal, en la qual podrà visualitzar les condicions de la llicència i acceptar-les. Un cop acceptat el document per ambdues parts, es crearà un PDF que podran visualitzar tant el club com el federat per a la seva consulta.

Pactes entre clubs i futbolistes

A través del Portal del Federat, cadascú pot consultar el model de document de compromís club-federat, en el que es poden recollir per escrit els pactes més habituals entre l’entitat i els futbolistes que s’incorporen a la disciplina del club. Davant qualsevol discrepància es podran fer valdre aquests pactes davant la Comissió de Mediació i Arbitratge de l’FCF. Per a més informació, es pot visitar el següent ENLLAÇ.

Reconeixement mèdic obligatori

Per poder completar la inscripció com a federat, el reconeixement mèdic obligatori ha de trobar-se en vigor, d’acord amb l’article 112 del Reglament General. Per recomanació mèdica de la Mutualidad de Previsión Social de Futbolistas Españoles a Prima Fija (MUPRESFE), la vigència màxima del reconeixement mèdic s’estableix en dos anys exactes. Per tant, abans d’esgotar-se aquest termini, els federats hauran de renovar el reconeixement mèdic, sinó la seva llicència quedarà suspesa i no podran ser alineats en cap partit oficial ni amistós.

Per poder expedir la llicència amb el club, el federat haurà de comprovar, a través del Portal del Federat, que té el reconeixement mèdic vigent. Si s'inscriu per primera vegada, obligatòriament haurà de superar satisfactòriament el reconeixement mèdic abans de poder tramitar la llicència. Si el reconeixement mèdic ha caducat, haurà de tornar a passar la revisió en qualsevol dels centres mèdics concertats amb l’FCF (es pot trobar el llistat de centres al Portal del Federat en l'apartat reconeixement).

Pagament de les quotes

Un cop efectuats els passos anteriors, s'haurà de fer el pagament de la Quota d’Inscripció a l’FCF i la Quota de Mutualitat segons la categoria del federat i el tipus de llicència corresponent. Aquests pagaments s’efectuaran des de la secció “Pagaments” al seu Portal del Federat.  

Les bonificacions

La Quota del Portal del Federat està bonificada per aquelles famílies amb tres o més menors d'edat inscrits. A partir de la tercera i successives inscripcions, s'efectua la devolució de la quota. Un cop aprovada la sol·licitud, la Federació Catalana de Futbol retornarà l’import rebut. Així mateix, la Fundació Catalana de Futbol disposa d'una línia d'ajuts per a famílies amb risc d'exclusió social. Per a més informació, es pot consultar el web fundaciofcf.cat.

Altres bonificacions que estan disponibles són: 
- En totes les categories de futbol femení (en el marc de la campanya #ORGULLOSA).
- En les de futbol aficionat (en el marc de la campanya TOTS SOM UN EQUIP).
- En les de Debutants.

Per a més informació sobre les campanyes federatives, podeu fer clic AQUÍ.

A més a més, a partir d'aquesta temporada, tots els futbolistes que s'expedeixin una segona llicència de les admeses reglamentàriament, gaudiran d'un 20% de bonificació sobre el preu de la prima de l'assegurança aplicat a les de menors quanties.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.