Les Illes Balears remunta i Catalunya sub 16 de futbol sala cau eliminada del Campionat d’Espanya
FS Notícies | 15/02/2020
La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala ha perdut 7 a 6 davant les Illes Balears en un partit vibrant i ple de gols on els quadribarrats guanyaven 1 a 5 a l’inici de la segona part però els balears han remuntat per aconseguir el bitllet per a la final del Campionat d’Espanya.

ILLES BALEARS
7 - 6
Antonio Fuentes, Adrián López, Miguel Bauza, Nil Tent, Mateo Quetglas, Jorge Garcia, Rubén Montero, Sergi Oliver, David Nogales, Antonio Martín, Antoni Riera i Carlos Ortega.
Oriol Oliveras, Ignacio Prieto, Pol Sánchez, Rubén Rodó, Oriol Blasco, Arnau Omella, Pau Ramírez, Victor Ramos, Joan Cañizares, Pol Cano, Marc Paterna i Adrián Tapias.
1-1 David Nogales (10'); 2-5 David Nogales (27'); 3-5 David Nogales (30'); 4-5 Jorge Garcia (33'); 5-5 Miquel Bauza (34'); 6-5 Nil Tent (34'); 7-5 Nil Tent (36').

0-1 Rubén Rodó (8'); 1-2 Pol Cano (11'); 1-3 Victor Ramos (13'); 1-4 Pau Ramírez (17'); 1-5 Victor Ramos (22'); 7-6 Marc Paterna (37').
Fco. Marazuela Hernando i Sergio Toral (àrbitres principals), Borja Darriba (3r àrbitre) i José Manuel Guinot (jutge de taula)

No ha pogut ser. La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala ha caigut eliminada del Campionat d’Espanya després de caure per 7 a 6 davant les Illes Balears en un partit on els catalans han dominat els primers 30 minuts, quan guanyaven per 1 a 5. Els balears han seguit lluitant i entre el desencert català, els nervis i els errors defensius, les Illes Balears ha establert un parcial de 6 a 0, tres d'ells en menys d'un minut, per remuntar el partit i col·locar-se amb un marcador favorable de 7 a 5. Marc Paterna ha escurçat diferències a 3 minuts pel final, però ni amb el porter-jugador Catalunya ha pogut empatar el matx i els balears jugaran la gran final del Campionat d’Espanya que es jugarà demà diumenge a partir de les 10.30 hores, contra la vencedora de Castella i Lleó i Galícia.

La posada en escena de la primera semifinal del Campionat d’Espanya ha estat amb nervis, dubtes, i amb una catalana intentant dominant la pilota davant d’una balear que estava ben plantada en defensa a mitja pista. L’electrònic s’ha estrenat amb una genialitat de Rubén Rodó, amb retall i definició per sota de les cames del porter per marcar el primer. Els balears han reaccionat, i amb un gran xut del capità David Nogales, han aconseguit empatar. Tot i aquest cop dur, a la següent jugada, el capità català Pol Cano, amb personalitat, ha tornat a col·locar per davant a la catalana. Han estat bons minuts del combinat català, movent la pilota amb criteri, defensa amb contundència i això ho han aprofitat Victor Ramos i Pau Ramirez per augmentar la diferència fins a l’1 a 4, resultat amb el qual s’arribava al descans.

Catalunya perdona i Balears remunta. La segona meitat ha començat tal com ha acabat la primera, amb ocasions i gol per part de la catalana. Gran control amb el pit de Pol Cano que ha assistit cap a Victor Ramos perquè amb un toc suau i ajustat al pal, marqués l’1 a 5. Joan Cañizares i Adrián Tapias han perdonat el sisè, i Balears ha sobreviscut gràcies a dues dianes, pràcticament consecutives, del capità Nogales. En aquest moment les Illes Balears han començat a creure en la remuntada, han pujat la intensitat en defensa i Catalunya s’ha bloquejat en atac. I d’aquí, a la desesperació. Pràcticament en 2 minuts, Balears ha marcat 4 gols per remuntar el partit i col·locar-se amb un resultat favorable de 7 a 5. Accions desafortunades dins l’àrea, rebots que han acabat en gol i desajustos defensius ha provocat la remuntada local. Catalunya ha intentat reaccionar quan Marc Paterna ha marcat el 7 a 6, però els quadribarrats no han aconseguit marcar el gol de l’empat. Una autèntica llàstima, i és que la catalana ha dominat gran part d’enfrontament i que servirà com a formació i creixement per a una generació de jugadors que donarà moltes alegries al futbol sala català.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic aquí.